Sikkerhedscertificerede medlemsstævner

dec 19, 2018

Alle stævner under Dansk Triatlon Forbund karakteriseres fra 1. januar 2019, som sikkerhedscertificerede medlemsstævner.

Sikkerhedscertificeringen er baseret på, at den enkelte arrangør har lavet en aftale med forbundet om, at deres stævne efterkommer de af forbundet anviste minimumskrav til sikkerhedsprocedurer.

Dialogen om sikkerhed mellem arrangør og forbund foregår løbende, hvor begge parter år for år søger at gøre stævnerne mere sikre.
I anerkendelse af, at dette er en proces, har forbundet valgt, at der på forbundets stævnekalender tildeles 1-5 stjerner til det enkelte stævne.

Det er muligt for den enkelte arrangør at ændre på status for stævnet. Efter afholdt stævne får  arrangøren en rapport, hvor forbundets anbefalinger fremgår og heri vil være en vurdering af stævnets set-up (sikkerhedsmæssigt og sportsligt) på en række områder, fra vandsikkerhed til resultatformidling, hvilket sammenlagt vil udmønte sig i antallet af stjerner på efterfølgende års stævnekalender.

Tildelingen af stjerner år 2019 baserer sig på afviklingen at stævnet i 2018.

Stjernerne fordeler sig efter følgende vurderingsskala:

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Arrangøren indgår i en dialog med Dansk Triatlon Forbund om stævnesikkerhed, og har indsendt en sikkerhedsprotokol forud for stævnets afvikling.
Stævner i denne kategori vil være på vej mod første evaluering, som normalt vil medføre en tildeling af 2-3 stjerner.

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Arrangøren har gennemført dette stævnesetup minimum en gang under certificeringsmodellen og er vurderet til at have den basale sikkerhed i orden. I forhold til en højere certificering er der dog et forbedringspotentiale, som endnu ikke er udmøntet i en højere vurdering.

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Arrangøren har gennemført dette stævneset-up en eller flere gange under certificeringsmodellen og er vurderet til at have den basale sikkerhed i orden.
3-stjernede stævner har et set-up på dagen, som er på niveau med forbundets minimumskrav, mht. bemanding, afspærring og sportsligt set-up.

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Arrangøren bag dette stævneset-up har igennem en længere periode bevist, at de kan efterkomme de krav der stilles til et top-stævne på dansk grund.
Ofte vil stævner i denne kategori have lavet en beredskabsplan og dermed ligge på et noget højere sikkerhedsniveau end forbundets minimumskrav.
Stævner i denne kategori er ofte selvstændige DM’er, afdelinger i DM TRI serien, eller stævner, som har været afviklet i en årrække af klub- eller kommercielle arrangører.

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Top-stævner med beredskabsplan eller sikkerhedsprotokol på et højt teknisk niveau, og med midler til at eksekvere dette på stævnedagen.
Disse stævner vil ofte være af international klasse.

Beretninger fra Jels Triatlon

Beretninger fra Jels Triatlon

Det er oftest atleternes bedrifter vi beretter om fra diverse stævner og events, men der er én gruppe af personer, som vi sjældent hører om og derfor ikke altid for nævnt og takket for det store stykke arbejde, de gør for at sikre, at alt er i orden til stævnerne, og det er alle de mange frivillige, dommerne og de Teknisk Delegerede som altid stiller op – selv når vejrguderne ikke ligefrem er med dem. Læs mere …

Lars Lindstrøm: Ny landstræner for Triatlon Danmark

Lars Lindstrøm: Ny landstræner for Triatlon Danmark

Lars Lindstrøm er Triatlon Danmarks nye landstræner pr. 1 august. Lars Lindstrøm er tidligere landstræner og sportschef i Dansk Orienterings-Forbund samt landstræner for Dansk Atletik og projektleder for Endurance Denmark. Læs mere …

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

Kunne du tænke dig en weekend sammen med 99 andre ungdomstriatleter? Så er Triatlon Danmarks Ungdomscamp lige noget for dig. Læs mere …