Forbundet

Dansk Triatlon Forbund blev grundlagt tilbage i 1984, først som en del af Multisportsforbundet (DMSF), men senere blev forbundet et selvstændig specialforbund under DIF. I 2019 skiftede forbundet navn til Triatlon Danmark.

Forbundets bestyrelse vælges årligt på forbundets generalforsamling og består i dag af 6 medlemmer med bestyrelsesformand Mads Freund i spidsen. Forbundets Direktør Rasmus Henning, står i spidsen for de ansatte, der varetager den daglige drift.

 

Kontakt

Adresse:
Triatlon Danmark
Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

E-mail:
post@triatlon.dk

Telefon:
2928 4304

Telefontid:
Telefonisk henvendelse bør rettes i tidsrummer kl.13.00-15.00 mandag samt onsdag-fredag. Såfremt dit opkald ikke bliver besvaret, bedes du venligst lægge en besked på telefonsvareren, og så vil vi vende tilbage snarest muligt.

Det er dog oftest mere effektivt at sende os en mail på post@triatlon.dk eller ringe direkte til den enkelte medarbejder – numrene finder du under ansatte.

Bankoplysninger

Bankkonto:5387-0403254

IBAN: DK9653870000403254

SWIFT adr: ALBADKKK

CVR nr.: 13092435

Triatlon Danmarks Vision
Gøre triatlon til en sport for alle.

Triatlon Danmarks Mission
Understøtte klubberne i Danmark med at skabe de bedste rammer for udviklingen af sporten gennem afholdelse af kvalitetsstævner, uddannelse, synlighed af sporten og en effektiv administration.

Udvikle atleter, der har potentiale til at være en del af den internationale verdenselite.

Varetage et ungdomsudviklingsarbejde der kan være med til at skabe nye topatleter og understøtte den bedst mulige sportslige udvikling af unge atleter.

Gøre forbundets økonomi så uafhængig som mulig ved hjælp af midler fra sponsorer, kunder og samarbejdspartnere.

Love, Forbundsplan mm. (pdf)

Strategiske Spor

1. Udvikling af attraktive, sikre og bæredygtige events for alle:

 • Triatlon Danmark vil arbejde for, at Danmark bliver danske atleters foretrukne stævneland og blandt de foretrukne eventlande for udenlandske triatleter
 • Danske stævner skal afvikles sikkert, bæredygtigt og tilbyde udfordringer og gode oplevelser til både nybegyndere og de topprofessionelle triatleter.

2. Styrkelse af klubbernes organisation:

 • Triatlon Danmark ønsker i samarbejde med klubberne at skabe stærke og godt forankrede klubber som er kendetegnet ved deres værdier og kultur.
 • Klubberne er kendetegnet ved, at de har et tydeligt dna, en simpel og effektiv ledelse, kompetente trænere samt at de naturligt arbejder med rekruttering og fastholdelse af medlemmer.

3. Styrke ungdomsmiljøet i danske triatlon:

Triatlon Danmark vil arbejde for at få flere ungdomstriatleter i ungdomsafdelingerne.
Det skal gøre ved at arbejde med:

 • større fastholdelse
 • Synliggøre at triatlon er for alle
 • rekruttering af flere unge ind i sporten
 • give alle unge triatleter muligheden for at opnå deres potentiale

4. Natur, miljø og bæredygtighed

Triatlon Danmark ønsker, at danske triatlon – både på forbundsniveau og blandt stævnearrangører – agerer så bæredygtigt som muligt.

Derfor vil vi bl.a. gøre med udbredelse af Grønne Blade certificering af events.

5. Internationalt arbejde

 • Vi ønsker at fortsætte arbejdet med at påvirke international triatlon i en mere demokratiske retning – en retning hvor good governance, respekt og integritet vægtes endnu højere. Lige nu har vi et stort momentum, det vil vi i 2021 bruge til at grundlægge en egentlig bevægelse på tværs af alle mindre lande, da den nuværende struktur af sammenslutninger af forbund i høj grad favoriserer den siddende ledelse. Lykkedes vi med at samle de små nationer i en fælles solidarisk organisation, har denne sammenslutning potentialet til at blive den stærkeste faktor i World Triathlon og ved præsidentvalget i 2024. Denne store ambition kræver, at der opbygges et sekretariat med databaser, nyhedsbreve og sociale medier på et endnu ikke fastlagt niveau. Dette sekretariat vil Danmark stå i spidsen for. Det kræver, at vi har systemerne på plads, og det kræver, at vi er til stede overalt, hvor der foregår politiske triatlon diskussioner.
 • Samarbejde med en række forskellige lande og World Triatlon om at fremme det internationale samarbejde om børn og unge.

6. Trivsel

Triatlon Danmarks ambition er, at triatlonsporten i Danmark er et sted, hvor der er rart og trygt at være. Det vil vi bl.a. gøre ved:

 • udarbejde tilpasse adfærdskodeks til klubber og medlemmer