Landshold

Læs mere om de forskellige elitelandshold ved at klikke på links til højre. Her kan du bl.a. læs om de forskellige distancer der køres, hvem der er kvalificeret til landsholdene, og hvordan man kvalificerer sig til at blive en del af dem.

Samarbejde med Team Danmark

Triatlon Danmark har et samarbejde med Team Danmark, der har fokus på at vinde medaljer til Danmark og specielt i olympiske discipliner. Team Danmark støtter primært Triatlon Danmark med midler til atleter, der har en OL-målsætning, samt de af vores langdistanceatleter der har markeret sig ved World Triatlon VM, Ironman World Championships Hawaii og Ironman 70,3 World Championships (se kvalifikationskriterier). Team Danmark midlerne dækker ikke duatleter og atleter, der kører crosstriatlon.

Betydning for de enkelte grupper

Verdensklasse og Elite
Kan modtage indirekte tilskud og økonomisk støtte (primært til konkurrencedeltagelse) via Triatlon Danmarks fælles elitebudget med Team Danmark.

Bruttogruppen, duatlon- og crosstriatleter
Der er ikke umiddelbart økonomi til at støtte denne gruppe med økonomiske midler. Dog skal atleter med landsholdsstatus (Verdensklasse, Elite og Bruttogruppen) ikke betale for deres Pro-licens.

Europa Cup, Olsztyn, Polen 2020. Foto: Kenneth Hostrup Sahlberg