Elite

Vision

Triatlon Danmark vil etablere og opretholde talentudviklingsmiljøer i verdensklasse for vores atleter, for derved at kunne:

– Udvikle triatleter med OL Top-10 potentiale

– Udvikle atleter til at blive professionelle uanset disciplin/distance

– Udvikle triatleter med potentiale til at konkurrere i den absolutte verdenselite inden for langdistance triatlon

– Fastholde duatleter med medaljepotentiale ved EM og VM både på kort- og langdistance duatlon


Strategi: Miljø, miljø og atter miljø

Tri Team SDU

Per 1/9 2013 indledte Triatlon Danmark et formelt samarbejde med Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet (SDU) i Odense.

I den forbindelse flyttede  Triatlon Danmark det nationale træningscenter til Odense. Per 1.1.2018 er 14 atleter tilknyttet miljøet omkring TTSDU, deraf 2 udlændige som bidrager til at løfte træningsmiljøet.
Omdrejningspunkt for accept af eliteatleter til Tri Team SDU er atletens “comitment” til at  være seriøs og dedikeret omkring det at dyrke elitesport i lang årrække, vi ønsker at atleterne bidrager aktivt til miljøet, i sidste ende er det miljøet der skaber resultaterne på lang sigt.

Fra efterår 2017 er Århus 1900 elitemiljø en officiel del af Triatlon Danmarks elitesetup. Og på sigt kan flere elitemiljøer blive en del af forbundets setup såfremt det vurderes at det kan bidrage til at løfte dansk elitetriatlon som helhed.


LINK TIL PROLICENS NEDERST PÅ SIDEN


 

Læs mere

Initiativet tjener flere formål af både sportslig, social og uddannelsesmæssig karakter. Tendensen i international triatlon går i retning af etablering af større træningsgrupper, hvor atleter på højt internationalt niveau træner i fællesskab og drager fordel af de sociale og sportslige gevinster det afstedkommer. Denne løsning synes hensigtsmæssig, og vi etablerer derfor nu et lignende setup i Odense med base omkring Institut for Idræt og Biomekanik ved SDU.

Aftalen med Institut for Idræt og Biomekanik indebærer samarbejde omkring testning, adgang til faciliteter (fitness, svømmehal, atletikstadion mm.) og ikke mindst adgang til eksperter inden for træningsfysiologi, psykologi og rehabilitering.

Hovedparten af atleterne påbegynder en videregående uddannelse ved Syddansk Universitet, og får mulighed for at forlænge studietiden, så både elitesport og uddannelse kan fungere sammen. Med denne løsning sikrer vi, at atleterne dels får en uddannelse til brug efter elitekarrieren, og dels fåretableret sociale netværk uden for sporten. Netop et liv uden for sporten med en uddannelse, der fordrer selvstændighed og ansvarlighed, ligger i tråd med de karaktertræk, vi ønsker at fremelske hos vores kommende eliteatleter.

I forhold til tilflytterne vil opstarten af projektet kræve væsentlige ressourcer fra Triatlon Danmark, så vi sikrer, at dagligdagsting som ordentlig kost, lektielæsning, træning mv. foregår på fornuftig vis. I den forbindelse ansættes bl.a. en økonoma, der står for udvalgte måltider.
Studieaktive atleter på Tri Team SDU har mulighed for at blive indskrevet på Cortex Park eller HC. Ørsted Kollegiet.

Kasper Gejl
Landstræner
E: kasper.gejl@triatlon.dk
T: 2928 4155

Kasper Gejl
Landstræner
E: kasper.gejl@triatlon.dk
T: 2928 4155

Rasmus Stubager
Centertræner Tri Team SDU og ungdomslandstræner
E: rasmus.stubager@triatlon.dk
T: 2213 5788

Rasmus Stubager
Centertræner Tri Team SDU – Ungdomskonsulent
E: rasmus.stubager@triatlon.dk
T: 2213 5788