Elite

Vision

Triatlon Danmark vil etablere og opretholde talentudviklingsmiljøer i verdensklasse for vores atleter, for derved at kunne:

– Udvikle triatleter med OL Top-10 potentiale

– Udvikle atleter til at blive professionelle uanset disciplin/distance

– Udvikle triatleter med potentiale til at konkurrere i den absolutte verdenselite inden for langdistance triatlon

– Fastholde duatleter med medaljepotentiale ved EM og VM både på kort- og langdistance duatlon


Tri Team SDU

Triatlon Danmarks nationale træningscenter ligger i Odense.
Et formelt samarbejde med Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet (SDU) samt en samarbejdsaftale med Odense Triathlon Klub (OTK), gør at vi kan tilbyde træningsfaciliteter af højeste standard. Samarbejdet med SDU indebærer også testning af atleterne og ekspertbistand indenfor træningsfysiologi, psykologi og rehabilitering. Derudover har atleterne mulighed for at bo helt tæt på træningscenteret.

Omdrejningspunkt for accept af eliteatleter til Tri Team SDU er atletens “comittment” til at være seriøse og dedikerede omkring det at dyrke elitesport i en lang årrække. Vi ønsker at atleterne bidrager aktivt til miljøet, i sidste ende er det miljøet der skaber resultaterne på lang sigt.

Århus 1900 Elite Triathlon

Elitemiljøer i Århus 1900 Triathlon er en officiel del af Triatlon Danmarks elitesetup. På sigt kan flere elitemiljøer blive en del af Triatlon Danmarks elitesetup såfremt det vurderes at det kan bidrage til at løfte dansk elitetriatlon som helhed.