Årets Age Group atlet 2019

feb 12, 2020

Efter en flot 2019 sæson har vi modtaget nedenstående indstillinger fra klubberne – læs dem her nedenfor og gå ind og stem vha. dit klubmodul login.

Afstemning løber til og med søndag d. 1. marts

Else Grønkjær-Bloch – Esbjerg Tri og Multisport

Else har i 2019 leveret en sand power præstation i form af 4 mesterskabstitler, hvoraf de to godt nok blev opnået ved samme stævne, men ikke desto mindre har Else virkelig leveret varen i 2019.

Else er, på trods af den efterhånden korte afstand til pensionen (Age-group 60-64), et meget aktivt medlem med et stort overskud til smil og omsorg for alle omkring hende, hvilket har gjort hende til et yderst populært og værdsat medlem i ETOM. Udover de klubtræninger, hun deltager i, træner hun ofte alene for at passe det ind i hendes allerede travle liv med arbejde og familie, hvor der skal være plads til sjov og ballade. Else går meget op i at nyde livet og hygge med sin mand Jesper, hvorfor man nogle gange godt kan finde dem på Torvet i Esbjerg på en varm sommerdag med en kølig fadøl.

Fun fact: Else vil efter en ironman hellere have en fadøl fremfor energidrik.

Else har altid den der gnist, som vi andre til tider mangler. Benene har også den der power, der efterlader konkurrenterne ude på ruterne.

Elses resultatliste i 2019:

Vinder af DM og EM ved Powerman duatlon middledistance i Viborg den 11. maj 2019.

Vinder af DM ved Challenge middeldistance i Herning den 8. juni 2019.

Vinder af VM ved ITU Powerman Long Distance Duathlon World Championships i Zofingen, Schweiz den 8. September 2019.

Kort sagt hat Else vundet alt, hvad hun har stillet op i i 2019.

/Bestyrelsen i Esbjerg Tri & Multisport

Peter Herstrøm – STK 90

Hermed anbefaling af Peter Herstrøm til årets Age Group atlet 2019, fordi han beviser, at det at have et svært syns- og hørehandicap ikke skal være en hindring for at udøve sport på linje med ”raske” personer.

Peter vil gerne inspirere/opmuntre andre handicappede til at være aktive trods svære handicaps.
Peter Herstrøm er en mand på 42 år, som lider af den sjældne arvelige sygdom Usher 2, hvilket er en kombination af et svært medfødt høretab og øjensygdommen Retinitis Pigmentosa, som gør at han går under kategorien funktionsmæssigt døvblind. Han har en synsgrad på lige under 6 grader og han er meget afhængig af sin støttekontaktperson i det daglige og af frivillige guider under træning og konkurrencer.

Under svømning er Peter hel døv, da han ikke kan have høreapparater på. Ham og hans guider svømmer begge med en havtaske, således at Peter bedre kan orientere sig. Under cykling cykler han ca. 5 meter bagved guiden, som giver tegn fx. når der kommer et sving eller når de skal overhale. Under løb er de to forbundet med en elastik, sådan at guiden kan hjælpe Peter udenom forhindringer. Peter og hans guider har altid en neongul vest på påtrykt blind og guide.
Peter har sammen med den samme løbeguide gennemført København maraton, Berlin maraton og New York maraton i 2017.

I 2018 startede han på triatlon og meldte sig ind i den lokale triatlonklub STK90 og gennemførte Alssundman, som er en halv jernmand i Sønderborg.
I år 2019 har han med forskellige guider gennemført København maraton i maj, en halv ironman i Helsingør (KMD Helsinore 70.3) i juni, en hel ironman i København (KMD ironman Copenhagen) i august og til sidst en halv maraton i København i september.
Da han har gennemført disse fire events indenfor det samme kalenderår, gør det at han er blevet optaget i Big Four Hall of fame 2019. Dette, er der ikke mange der har gennemført. Peter er den første der har gennemført Big Four i hans triatlonklub STK90, hvor der er mange yderst rutinerede triatleter.

Link til målvideo ved Copenhagen Ironman 2019:

Age Group-atleter på podiet ved VM Powerman i Zofingen

Age Group-atleter på podiet ved VM Powerman i Zofingen

Ved det netop overståede 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen var Danmark også repræsenteret blandt Age Group (AG)-atleterne og det med fine resultater til følge. læs mere…

Testsamling i september 2021

Testsamling i september 2021

Lørdag blev der afholdt testsamling for ungdomstriatleterne. Testsamlingen blev afholdt i forbindelse med ungdomscampen på Glamsbjerg Idrætsefterskole…