2022 Europe Triathlon Youth Championships Festival La Baule

sep 15, 2022

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Det danske hold i La Baule. Følg med i deres forberedelser på Instagram

Tre danske ungdomsatleter i aldersgruppe 16-17 år er taget med Marian Borsinski, Triatlon Danmarks talentansvarlige, til La Baule i Frankrig for at deltage i ’2022 Europe Triathlon Youth Championships Festival La Baule’. De tre atleter er Andreas Nikolajsen (Esbjerg Ungdomstriatlon), Gustav Røn-Buskov (Aarhus 1900 Triathlon) og Selma Nørby (Nordsjællands Triatlon Klub).

Instagram kan du følge med i de tre atleters forberedelser. I dag har de bl.a. torsdag øvet svømmestarter og været ude og afprøve cykelruten.

Program

Fredag er semifinale-dag, og pigerne skyder dagen i gang med 1. semifinale kl. 09:00. Kl. 09:50 starter 2. semifinale og kl. 10:40 afvikles pigernes 3. semifinale.  Selma Nørby er med i 2. semifinale.

Efter frokost er det drengenes tur. 1. semifinale starter kl. 13:30, og her er Andreas Nikolajsen med. 45 min senere starter 2. semifinale, og kl. 15:00 er der start for 3. semifinale, hvor Gustav Røn-Buskov er til start.

De første 10 atleter I hver semifinale går direkte til A-finalen. Derudover går de tre efterfølgende tre hurtigste tider med til A-finalen.

Lørdag er finaledag og afvikles som A- og B-finale. Ligesom om fredagen er det pigerne først. B-finalen starter kl. 12:00, mens A-finalen afvikles kl. 12:45. Kl 16:45 starter drengenes B-finale, og kl. 17:00 drengenes A-finale.

Søndag er Mixed Relay-dag. Der er ikke et dansk ungdoms Mixed Relay-hold med i La Baule, men der arbejdes på, at de tre danske atleter kan komme med på nogle af de andre nationers hold – såkaldte Team Europe. Dette gøres for at atleten kan samle ekstra erfaring på internationalt niveau.

Hele konkurrencen foregår ved havnefronten i den fransk by La Baule. Det er en strandstart med 100m ud til først bøje, hvor atleterne skal svømme til venstre hen mod næste bøje, der er placeret 80m væk. Herefter drejer atleterne tilbage mod stranden og svømmer de resterende 120m.

Når de kommer op af vandet, er der en kort løbetur fra vandet op til skiftezonen, hvor cyklerne står parat. Atleterne skal køre i alt 8 km fordelt på to omgange langs stranden, inden cykelskoene skiftes ud med løbeskoene for at løbe en rundstrækning på to km.

Distance

Individuel:

  • Svøm 300m (1 runde)
  • Cykling 8 km (2 omgange)
  • Løb 2 km. (1 omgang)

Mixed Relay:

  • Svøm 250m (1 runde)
  • Cykling 5,2 km (1 omgang)
  • Løb 1,5 km (1 omgang)
Aquabike: Tommy ’Torpedo’ Nielsen verdensmester

Aquabike: Tommy ’Torpedo’ Nielsen verdensmester

Tommy ‘Torpedo’ Nielsen (SMT Silkeborg) havde allerede inden verdensmesterskaberne i Torremolinos, Spanien, en klar plan: at blive verdensmester i Aquabike i sin alderskategori. Og planen lykkedes. læs mere…

Zwift-træning for Triatlon Danmarks medlemmer

Zwift-træning for Triatlon Danmarks medlemmer

Vi er glade for at kunne fortælle, at vi igen i år kan tilbyde alle medlemmer at holde cykelformen ved lige vinteren over. Aarhus 1900 Triathlon og Line Bonde har nemlig igen i år tilbudt at stå for Zwift-træningen. læs mere…