De danske atleter fortsætter den gode stime til VM på hjemmebane på Fyn – 2 guld – 2 sølv og en bronzemedalje blev dagens flotte høst for de 21 danske atleter der idag kørte VM duatlon på Sprint distancen.

Dagen startede tidligt med check in og opvarmning i Odense centrum inden at de første duatleter kunne blive sendt afsted. Præcist kl. 8.00 blev paraduatleterne sendt afsted – kort tid efter fulgte Age Group Herrerne og omkring kl 9.00 var det tid for Age Group Damerne til at give sig i kast med den korte sprint distance. 5 km løb – 20 km cykling  og 2,5 km løb skulle tilbagelægges inden de nye verdensmestre kunne kåres.

Marianne Hüche og Havard Vatnhamar var de første i ilden og forsvarede flot de danske farver. Marianne tilbagelægger distancen i flotte 1:31:26 og Havard i 1:10:19 – begge med sikre guldmedaljer til følge.
For Marianne var det starten på en hård uge da hun i de kommende dage stiller til start i alle de resterende mesterskaber – VM Cross Triatlon – VM Aquatlon og VM Langdistance Triatlon.

Age Group Herrerne startede kort efter og her var det tydeligt fra starten at der skulle løbes og cykles meget stærkt hvis der skulle metal hjem til Danmark. England og USA har en lang tradition for at deltage sprint- og standardmesterskaber og har derfor stor bredde og rutine i at køre draft stævner.
De danske herrer tog dog fint kampen op og det lykkedes for Tobias Thomsen (M20-24) at slippe afsted med den bedste danske AG-Herrer placering da han tog en flot sølvmedalje i 1:01:24 – kun 39 sekunder efter den britiske vinder.
Kort tid efter Tobias kommer Pelle Grønberg (H45-49) i mål og han sikrer sig sin anden bronzemedalje på blot 3 dage, da han i et tæt opgør lykkedes med at holde britiske Chris Nicoll bag sig. Pelle gennemfører på 1:00:39

Age Group damerne startede ca. 30 min efter herrerne og 5 danske kvinder stod klar til at forsvare farverne. Bedste danske placering leverer Bonnie Ridderberg (F65-69) da hun i tiden 1:25:12 løber afsted med sølvmedaljen. Af andre flotte præstationer skal nævnes Else Grønkjær Bloch (F55-59) der på lånt cykel bliver hurtigste danske kvinde i tiden 1:14:45 – skarpt forfulgt af Kirsten Mørch (F55-59) i 1:17:44

Stort tillykke til alle med flotte tider, placeringer og medaljer.