VM i Vintertriatlon 2019

feb 15, 2019

Jens Hovgård Christiansen forsvarede de danske farver ved VM i Vintertriatlon i Asiago, Italien. 

I forrige weekend blev der afviklet VM i Vintertriatlon i Italienske Asiago – Team Age Group Denmark var repræsenteret ved en enkelt atlet – Jens Hovgård Christiansen (Glostrup Triatlon Klub) var afsted til VM i Vintertriatlon for tredje gang. Nedenfor kan du læse Jens’ egen beretning samt se nogle gode billeder.

World Championship Winter triathlon 2019 – Asiago,Italy

DK var det mindste team der stillede til start, men dannebrog var med og blev vist frem.

Jeg havde ikke lige set hjemmefra at jeg skulle blive nr. 25 i min AG, det var skuffende for mig da jeg tidligere år har hjemtaget en 9. samt en 4. plads. Jeg havde derfor håbet på top 5-10.
Jeg havde i over 2 mdr. specialtrænet specielt til dette stævne, med ugentlig kørsel til Gøteborg for at skitræne indendørs (600 km frem og tilbage) og cykling stort set hver dag mm.

Til selve konkurrencen kæmpede jeg med flere udfordringer, såsom en skistøvle, der gik i stykker lige da jeg kom på løjpen samt forkert voks på skiene fra den lokale shop – det kostede alt, så her var jeg lige ved at hoppe ud af løbet, men gode supportere fik mig rundt .
At jeg også blev sat på MTB, var mere skuffende for mig, jeg var åbenbart en kylling på de isede bjergsider som var hårde i år – kunne godt se de andre skulle hurtigt hjem😄.
Løbet var som forventet for mig, jeg vidste godt jeg ville være bagud specielt på grund af de 1400 højdemeter inden vi kom på cyklen – når man starter i sprint i denne højde kommer lungerne ud af munden flere gange og man har en nær døds oplevelse 😉

Vintertriatlon overrasker altid; -højder, kulde, ski, skiwax, dyb sne, is osv., men vil man noget intensivt og hårdt sammen med en masse sportstosser der bliver sendt af sted i en stor klump, så er det vintertriatlon.

Det var mit 3. VM og alle gange har været en fed oplevelse så jeg er med en anden gang igen.

Ruterne til VM er altid sat op med hårde stigninger, højdemeter og sne og kulde – skiløbet betyder alt, da de fleste deltagere er superdygtige løbere og cykelryttere så der er garanti for høj puls og benhård kamp for podieplaceringerne.

Konkurrencen fra de andre lande er meget hård og særligt Rusland skiller sig ud, men håber snart at nogen af de stærke atleter vi har i DK kommer med og får Danmark på podiet.

 

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)
Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)
Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)
Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)
Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)
Beretninger fra Jels Triatlon

Beretninger fra Jels Triatlon

Det er oftest atleternes bedrifter vi beretter om fra diverse stævner og events, men der er én gruppe af personer, som vi sjældent hører om og derfor ikke altid for nævnt og takket for det store stykke arbejde, de gør for at sikre, at alt er i orden til stævnerne, og det er alle de mange frivillige, dommerne og de Teknisk Delegerede som altid stiller op – selv når vejrguderne ikke ligefrem er med dem. Læs mere …

Lars Lindstrøm: Ny landstræner for Triatlon Danmark

Lars Lindstrøm: Ny landstræner for Triatlon Danmark

Lars Lindstrøm er Triatlon Danmarks nye landstræner pr. 1 august. Lars Lindstrøm er tidligere landstræner og sportschef i Dansk Orienterings-Forbund samt landstræner for Dansk Atletik og projektleder for Endurance Denmark. Læs mere …

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

Kunne du tænke dig en weekend sammen med 99 andre ungdomstriatleter? Så er Triatlon Danmarks Ungdomscamp lige noget for dig. Læs mere …