Veloverstået triatlonweekend som både bød på spænding, uheld og flotte resultater

maj 25, 2021

Weekenden bød både på en fornem 7. plads til Alberte Kjær Pedersen til World Cup Lissabon i hendes debut på OL-distancen, en misset OL-kvalifikation for Mixed Relay-holdet og flotte resultater på Ironman-distancen i Tulsa.

Den netop overståede weekend var en ren lækkerbisken for triatlonfans med OL-kvalifikationsevent for Mixed Relay-holdet, individuelle World Cup’s for både kvinder og mænd og ikke mindst Ironman i Tulsa, USA, hvor der var fire danskere til start.

Mixed Relay

Fredag var det Mixed Relay-holdet, der skulle forsøge at klare kvalifikationskravene til OL i Tokyo, men det krævede en top-3 placering. Mixed Relay-holdet i Lissabon bestod af Alberte Kjær Pedersen, Emil Holm, Sif Bendix Madsen og Henrik Klemmensen.

Det blev desværre ikke til en top-3 placering og dermed ingen dansk deltagelse i Mixed Relay i Tokoy i denne omgang.

Det danske hold lå ellers helt med fremme i konkurrencen, og længe så det ud som om OL-billetten var inden for rækkevidde, men et uheld i T1 på 4.turen, hvor Henrik Klemmensen gled, satte ham så meget tilbage, at han ikke nåede ud på cyklen sammen med italieneren og schweizeren, der lå efter den førende belgier.

På trods af uheldet kæmpede han dog videre og kom ind som 5’er 2 min. 14 sek. efter Belgien, der vandt foran Italien og Schweiz.

World Cup Lissabon

Hos herrerne var Henrik Klemmensen i aktion igen lørdag. For Henrik var konkurrencen både en mulighed for at få oprejsning efter det ærgerlige uheld på Mixed Relay’en dagen før, og en mulighed for at komme højere op den individuelle kvalifikationsrangliste og derigennem forsøge at opnå kvalifikation til OL på den individuelle konkurrence. Det blev desværre ikke til den ønskede succes for Henrik, der igen var uheldig, da han styrtede på cyklen og derfor ikke fuldførte konkurrencen.

Anne Holm og Alberte Kjær Pedersen var begge til start i kvindernes konkurrence søndag.

Der var rigtig meget vind søndag, så de 1500 m svømning var med mange bølger, hvilket, sammen med et stærkt felt, ikke gjorde betingelserne for de to danske kvinder lettere.

På trods af dette kom Alberte og Anne begge ud af vandet ca. midt i feltet, og efter T1 var de med i gruppen med schweizeren Nicola Spirig (den senere vinder). Men igen blev den danske lejr ramt af uheld, da Anne holm styrtede efter blot 2 km. Hun kom dog op på cyklen igen og fik gennemført til trods for et trælår.

Gruppen hvori Alberte lå fik lukket hullet op til fronten, og så var der pludselig 18 kvinder, der skulle løbe om sejren på de sidste 10 km løb. Alberte havde disponeret rigtigt godt, og i hendes første optræden på OL-distancen ved en World Cup kunne hun løbe i mål på en fornem 7. plads, hvilket tegner lovende for fremtiden.

Sif Bendix Madsen stillede ikke til start søndag, da hun havde lidt med låret efter fredagens konkurrence.

4 danskere i top-20 og kvalifikation til Hawaii

Til Ironman i Tulsa, USA var Daniel Bækkegaard, Kristian Høgenhaug, Mathias Lyngsøe Pedersen, og Kristian Skov Hindkjær i aktion.

De fire danskere var oppe mod rigtigt stærke triatleter, da feltet for størstedelen bestod af triatleter, der også skal køre Hawaii ironman.

Det var dog ikke noget der påvirkede danskerne synderligt, og det blev til rigtigt flotte resultater, hvor især Daniel Bækkegård viste storform. Han kom i mål som nr. 3 i sluttiden 7:52:59, hvilket udover hæderen også sikrede ham en startplads til Hawaii Ironman.

Kristian Høgenhaug sluttede 14, mens Mathias Lyngsøe Pedersen blev 17’er og Kristian Hindkjær 19’er. Alle tre triatleter kørte et rigtig godt ræs, der, ligesom med Daniel, giver forhåbninger om endnu flere flotte resultater i fremtiden.

 

SE ANDRE NYHEDER

Testsamling i september 2021

Testsamling i september 2021

Lørdag blev der afholdt testsamling for ungdomstriatleterne. Testsamlingen blev afholdt i forbindelse med ungdomscampen på Glamsbjerg Idrætsefterskole…

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Igen i denne weekend viste de danske elitetriatleter, at de er med helt fremme i verdenseliten både på langdistance og på Sprint og i Mixed Relay. Det blev således til flere podieplaceringer…

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….