Velkommen til to nye ungdomsafdelinger

dec 12, 2019

I Triatlon Danmark glæder vi os over at flere og flere klubber starter ungdomsafdelinger op, så endnu flere børn og unge får mulighed for at gå til triatlon. Derfor er det også en stor fornøjelse at kunne byde velkommen til Silkeborg Motion og Tri og Herlev Tri og Motions nye ungdomsafdelinger.

Silkeborg Motion og Tri-klub startede deres ungdomsafdeling (SMT Foxes) op i august, og har et godt setup med flere trænere til at varetage træningen og alt det der ligger ud over.
Tre af ungdomstrænerne var desuden med på Triatlon Danmarks Træner 1 uddannelse, som blev afholdt i efteråret 2019. Inden åbent vand-sæsonen sluttede, nåede ungdomsholdet lige at have et par svømmetræninger i Almind Sø sammen med ungdomsafdelingerne fra Ikast og Tørring.

Herlev Tri og Motion starter deres ungdomsafdeling op fra årsskiftet. I spidsen af trænerteamet omkring børne- og ungdomsafdelingen står Martin Ishøi, forhenværende cheftræner for Herlev Tri og Motions voksenafdeling. Martin har tidligere undervist på Triatlon Danmarks Træner 1 uddannelse.
Martin og resten af trænerteamet har lavet en rigtig god struktur for ungdomsafdelingen og de glæder sig til at tage imod alle de nye unge triatleter fra årsskiftet.

Fællesskab og godt træningsmiljø er også noget de to nye afdelinger har meget fokus på, og begge afdelinger ser det gode træningsmiljø som en bærende kraft i arbejdet med børn og unge.

SMT Foxes

 

Om børne- og ungetræning

I alle ungdomsafdelinger træner børn og unge på tværs af alder, køn og niveau. Det er med til at give et rigtig godt træningsmiljø, hvor de unge tager ansvar for hinanden og for fællesskabet.

For ungdomstrænerne er stabilitet og indsigt i de unges hverdag vigtige faktorer, som rækker udover ”bare” at være til stede ved de enkelte træninger. Det kræver en del af de dygtige trænerne, men til gengæld får de så meget tilbage fra de unge af engagement, positivitet og glæde.

Hos Triatlon Danmark ser vi frem til samarbejdet med de to nye ungdomsafdelinger og til at byde dem velkommen til det netværk, der er mellem ungdomstrænerne.

Om ungdomsafdelinger

18 triatlonklubber har nu en ungdomsafdeling, men der er stadig steder i Danmark, hvor børn og unge desværre ikke har mulighed for at gå til triatlon. Derfor håber vi også på at flere klubber med tiden får lyst til at starte træning op for børn og unge.

Har du og din triatlonklub lyst til at høre mere om, hvad der skal til for at starte en ungdomsafdeling op, så kontakt Triatlon Danmarks udviklingskonsulent Louise Rohr på louise.rohr@triatlon.dk.

Læs mere om Silkeborg Motion og Tri’s ungdomsafdeling her

Læs mere om Herlev Tro og Motions børne- og ungdomsafdeling her

Age Group-atleter på podiet ved VM Powerman i Zofingen

Age Group-atleter på podiet ved VM Powerman i Zofingen

Ved det netop overståede 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen var Danmark også repræsenteret blandt Age Group (AG)-atleterne og det med fine resultater til følge. læs mere…

Testsamling i september 2021

Testsamling i september 2021

Lørdag blev der afholdt testsamling for ungdomstriatleterne. Testsamlingen blev afholdt i forbindelse med ungdomscampen på Glamsbjerg Idrætsefterskole…