Velkommen til to nye ungdomsafdelinger

dec 12, 2019

I Triatlon Danmark glæder vi os over at flere og flere klubber starter ungdomsafdelinger op, så endnu flere børn og unge får mulighed for at gå til triatlon. Derfor er det også en stor fornøjelse at kunne byde velkommen til Silkeborg Motion og Tri og Herlev Tri og Motions nye ungdomsafdelinger.

Silkeborg Motion og Tri-klub startede deres ungdomsafdeling (SMT Foxes) op i august, og har et godt setup med flere trænere til at varetage træningen og alt det der ligger ud over.
Tre af ungdomstrænerne var desuden med på Triatlon Danmarks Træner 1 uddannelse, som blev afholdt i efteråret 2019. Inden åbent vand-sæsonen sluttede, nåede ungdomsholdet lige at have et par svømmetræninger i Almind Sø sammen med ungdomsafdelingerne fra Ikast og Tørring.

Herlev Tri og Motion starter deres ungdomsafdeling op fra årsskiftet. I spidsen af trænerteamet omkring børne- og ungdomsafdelingen står Martin Ishøi, forhenværende cheftræner for Herlev Tri og Motions voksenafdeling. Martin har tidligere undervist på Triatlon Danmarks Træner 1 uddannelse.
Martin og resten af trænerteamet har lavet en rigtig god struktur for ungdomsafdelingen og de glæder sig til at tage imod alle de nye unge triatleter fra årsskiftet.

Fællesskab og godt træningsmiljø er også noget de to nye afdelinger har meget fokus på, og begge afdelinger ser det gode træningsmiljø som en bærende kraft i arbejdet med børn og unge.

SMT Foxes

 

Om børne- og ungetræning

I alle ungdomsafdelinger træner børn og unge på tværs af alder, køn og niveau. Det er med til at give et rigtig godt træningsmiljø, hvor de unge tager ansvar for hinanden og for fællesskabet.

For ungdomstrænerne er stabilitet og indsigt i de unges hverdag vigtige faktorer, som rækker udover ”bare” at være til stede ved de enkelte træninger. Det kræver en del af de dygtige trænerne, men til gengæld får de så meget tilbage fra de unge af engagement, positivitet og glæde.

Hos Triatlon Danmark ser vi frem til samarbejdet med de to nye ungdomsafdelinger og til at byde dem velkommen til det netværk, der er mellem ungdomstrænerne.

Om ungdomsafdelinger

18 triatlonklubber har nu en ungdomsafdeling, men der er stadig steder i Danmark, hvor børn og unge desværre ikke har mulighed for at gå til triatlon. Derfor håber vi også på at flere klubber med tiden får lyst til at starte træning op for børn og unge.

Har du og din triatlonklub lyst til at høre mere om, hvad der skal til for at starte en ungdomsafdeling op, så kontakt Triatlon Danmarks udviklingskonsulent Louise Rohr på louise.rohr@triatlon.dk.

Læs mere om Silkeborg Motion og Tri’s ungdomsafdeling her

Læs mere om Herlev Tro og Motions børne- og ungdomsafdeling her

Beretninger fra Jels Triatlon

Beretninger fra Jels Triatlon

Det er oftest atleternes bedrifter vi beretter om fra diverse stævner og events, men der er én gruppe af personer, som vi sjældent hører om og derfor ikke altid for nævnt og takket for det store stykke arbejde, de gør for at sikre, at alt er i orden til stævnerne, og det er alle de mange frivillige, dommerne og de Teknisk Delegerede som altid stiller op – selv når vejrguderne ikke ligefrem er med dem. Læs mere …

Lars Lindstrøm: Ny landstræner for Triatlon Danmark

Lars Lindstrøm: Ny landstræner for Triatlon Danmark

Lars Lindstrøm er Triatlon Danmarks nye landstræner pr. 1 august. Lars Lindstrøm er tidligere landstræner og sportschef i Dansk Orienterings-Forbund samt landstræner for Dansk Atletik og projektleder for Endurance Denmark. Læs mere …

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

Kunne du tænke dig en weekend sammen med 99 andre ungdomstriatleter? Så er Triatlon Danmarks Ungdomscamp lige noget for dig. Læs mere …