Unikt Indblik i dansk kortdistancetriatlon

mar 23, 2017

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Fuldt fokus under Danske Invest DM TRI Serien i Furensøen 2016. (Foto: Morten Brandt Rasmussen)

Med præcis en måned til det første stævne i Danske Invest DM TRI Serien 2017, er det passende at se frem mod de forestående actionfyldte kortdistancerace. Eller rettere bagud. For Simon Jørn Hansen (KTK86) har bedrevet en meget interessant video fra finalestævnet i Furesøen i september! 

Simon har lavet en “lille” video i et professionelt format, hvor han b.la. har lagt sin puls, kadence og fart ind over videomaterialet fra et GoPro kamera bag på Simons sadel.
Derudover er der en masse kommentarer undervejs om hvad der sker i racet, hvem der er i hvilke grupper og hvor lang tid der er imellem dem og meget mere!
Der er især fokus på cykeldelen, hvor man får et rigtig godt indblik i de hæsblæsende 20km cykling, og hvad der skal til for at være med på eliteniveau.

Herrernes finalestævne i Furesøen var nok det mest dramatiske kortdistancerace der er kørt i Danmark. For lige kort at ridse op hvordan racet udspillede sig: Andreas Schilling (Fredericia Triathlon Team) styrtede undervejs fra en position hvor han lignede den kommende danske mester. Emil Deleuran (Fredericia Triathlon Team) vandt i et meget tæt sprintopgør med Henrik Klemmensen (Fredericia Triathlon Team). Andreas kom på cyklen igen og også han endte i sprintopgør mod Anders Lund Hansen (Multiatleterne). En duel som faldt ud til Anders’ fordel. Anders, Andreas og Emil endte på 6 point i den samlede stilling og så blev Emil dansk mester da placeringen i finalestævnet blev afgørende.
Små klip fra alle disse situationer kan du også se i videoen!

Der er lidt underholdning til et af de hårde pas på hometraineren. Se den og bliv klogere på kortdistancetriatlon!

Danske Invest DM TRI Serien starter i Odense om præcis en måned, hvor Ungdom A+B og Børn 3+2 skal dyste i Aquatlon søndag d. 23. april.
Tilmelding her

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

Testsamling i september 2021

Testsamling i september 2021

Lørdag blev der afholdt testsamling for ungdomstriatleterne. Testsamlingen blev afholdt i forbindelse med ungdomscampen på Glamsbjerg Idrætsefterskole…

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Igen i denne weekend viste de danske elitetriatleter, at de er med helt fremme i verdenseliten både på langdistance og på Sprint og i Mixed Relay. Det blev således til flere podieplaceringer…

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….