Ungdoms- & Juniorlandshold

For at kunne blive udtaget til ungdoms- og juniorlandsholdene skal man være en del af talentgruppen. Atleter i aldersgruppen 15-19 år kan udtages til ungdoms- og juniorlandsholdet. Udøverne er på landsholdet fra udtagelsen og indtil afslutningen af det pågældende mesterskab. Der er ikke et fast ungdoms- og juniorlandshold i Triatlon Danmark. Resten af året er udøverne en del af Triatlon Danmarks talentgruppe.

Der afholdes tre mesterskaber for ungdom og juniorer i løbet af sæsonen:

  • Junior Europamesterskaber (Ungdom 16-17 og Junior 18-19 år), hvor alle årgange konkurrerer om ét medaljesæt.
  • Junior Verdensmesterskaber (Ungdom 16-17 og Junior 18-19 år), hvor alle årgange konkurrerer om ét medaljesæt.
  • Ungdoms Europamesterskabs Festival (Ungdom 15 år og Ungdom 16-17 år), hvor alle årgange konkurrerer om ét medaljesæt.

Udtagelser
Udtagelse til disse mesterskaber vil ske på baggrund af en subjektiv vurdering af udtagelsesudvalget, som består af Triatlon Danmarks talentansvarlige, landstræneren og sportschefen.

U17
Bliver udtaget på baggrund af opnåelse af kravtider, placering i Aspirantserien og dedikation. Atleter bliver kun sendt afsted til mesterskaber, hvis det vurderes at det vil gavne atleten fremtidige udvikling.

U19
Bliver udtaget på baggrund af opnåelse af kravtider, vurdering af præstationer til Junior Europa Cups og dedikation. Udøvere bliver kun sendt afsted til mesterskaber, hvis det vurderes at det vil gavne atletens fremtidige udvikling.

Europa Cup, Olsztyn, Polen 2020. Foto: Kenneth Hostrup Sahlberg

Triatlon Danmark sender deres talentansvarlige med til alle internationale mesterskaber indenfor Europa og arrangerer rejsen for atleterne. Som udgangspunkt vil deltagelsen i internationale mesterskaber altid være med egen betaling.

Atleter der, som minimum klarer b-kravene, har mulighed for at samle international erfaring til Junior Europa Cups (JEC). Det efterstræbes at den talentansvarlige deltager i tre af disse, hvor der samles et større hold. Deltagelse i JEC er med 100% egenbetaling. Information angående JEC vil blive sendt ud i talentgruppens facebookgruppe. Ønsker udøvere at deltage i disse JEC, bedes de henvende sig til den talentansvarlige.

Udover de internationale triatlon mesterskaber afholdes der også internationale mesterskaber i crosstriatlon, duatlon og aquatlon. Udtagelse til disse stævner vil ske på baggrund af en subjektiv vurdering af den talentansvarlige. Ønsker udøvere at deltage i et af disse stævner, bedes de at henvende dig til den talentansvarlige.

Den internationale stævnekalender kan ses HER.

Gå til

Yderligere information

Fandt du ikke svar på dine spørgsmål? Så kontakt talentansvarlig Marian Borsinski for yderligere information

E: marian.borsinski@triatlon.dk