Ungdoms-OL kvalifikation i Banyoles

jul 4, 2018

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Dansk Triatlon Forbund

6 danske ungdomstriatleter er på plads i spanske Banyoles, hvor der på lørdag køres kvalifikationsstævne til Ungdoms OL, der afholdes i Buenos Aires i oktober måned.

Valdemar Solok (KTK86) og Mads Frederik Jul Eilersen (Ganløse Tri-Center) er de to danske drenge vi har til start. Sif Bendix Madsen (KTK86), Anastacia Damm (Kolding Triathlon Klub), Mia Krüger (Ganløse Tri-Center) og Beathe Gejl (Aarhus 1900 Triathlon) udgør den danske pigetrup.
Ungdomslandstræner Rasmus Stubager holder styr på flokken!

Distancen der konkurreres på er sprintdistancen 750m svømning – 20km cykling – 5km løb. Ved dette europæiske kvalifikationsstævne konkurreres der om 12 nationspladser (12 piger / 12 drenge) til Buenos Aires, og en nation kan maksimalt kvalificere 1 pige og 1 dreng.
Der er 70 piger og 70 drenge på startlisterne.
Der har ligeledes været kvalifikationsstævner på de andre kontinenter, hvor der på samme måde har været nationspladser på spil.
I alt skal der findes 29 piger og 29 drenge der skal til Argentina i oktober måned.

Det individuelle kvalifikationsrace køres på lørdag. Om søndagen skal 4 af vores atleter i aktion igen. Denne gang gælder det mixed relay, men her er der dog ikke nogen kvalifikation på spil. Men erfaringen i mixed relay er også værdifuld – især fordi mixed relay som bekendt er kommet på OL-programmet i Tokyo 2020.
Mixed relay køres som nationshold med 2 piger og 2 drenge i rækkefølgen pige, dreng, pige, dreng.
Hver atleter skal gennemføre en kortere triatlon på distancen 250m svømning 6,6km cykling, 1,5km løb.

Se mere om stævnet her

Se startlisterne her

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

Beretninger fra Jels Triatlon

Beretninger fra Jels Triatlon

Det er oftest atleternes bedrifter vi beretter om fra diverse stævner og events, men der er én gruppe af personer, som vi sjældent hører om og derfor ikke altid for nævnt og takket for det store stykke arbejde, de gør for at sikre, at alt er i orden til stævnerne, og det er alle de mange frivillige, dommerne og de Teknisk Delegerede som altid stiller op – selv når vejrguderne ikke ligefrem er med dem. Læs mere …

Lars Lindstrøm: Ny landstræner for Triatlon Danmark

Lars Lindstrøm: Ny landstræner for Triatlon Danmark

Lars Lindstrøm er Triatlon Danmarks nye landstræner pr. 1 august. Lars Lindstrøm er tidligere landstræner og sportschef i Dansk Orienterings-Forbund samt landstræner for Dansk Atletik og projektleder for Endurance Denmark. Læs mere …

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

Kunne du tænke dig en weekend sammen med 99 andre ungdomstriatleter? Så er Triatlon Danmarks Ungdomscamp lige noget for dig. Læs mere …