Udbredelse af triatlon sporten

feb 7, 2019

Måske har du allerede hørt den gode nyhed – ellers kan du læse den her…

Fra Nordea-fonden har vi nemlig fået 1.980.000 kr. i støtte til at udbrede triatlonsporten i Danmark og få flere både børn og voksne til at få øjnene op for, hvad triatlon er og kan – og ikke mindst give dem lyst til at prøve kræfter med sporten.

Som I ved, er triatlon jo ikke bare ekstreme udfordringer, adskillige træningstimer og manglende tid til familie og venner. Sporten byder på meget mere og andet end det. Først og fremmest er det en fantastisk, sjov og alsidig motionsform, der kan dyrkes på mange forskellige niveauer og lige præcis i det omfang og i de sociale fællesskaber, der passer den enkelte bedst.

Det nye projekt, der skal udbrede triatlonsporten, er netop skudt i gang og løber frem til udgangen af 2021.

Et fælles projekt for klubber og forbund

Formålet med det nye projekt er at få flere både børn og voksne ind i sporten – til gavn for både de nye og nuværende udøvere, klubberne samt triatlonsporten generelt. Samtidig skal de tiltag, der oprettes gennem projektperioden, forankres, så de kan fortsætte efterfølgende og give værdi til klubberne.

Projektet, som jer i klubberne og vi i forbundet vil arbejde tæt sammen omkring, har fokus på fire målgrupper:

  1. Familier
  2. Voksne begyndere
  3. Voksne, der selvtræner
  4. Børn og unge

Flere klubber har allerede meldt sig på banen for at være med i indsatsen for en eller flere af de udvalgte målgrupper. Synes du også, at projektet lyder interessant, kan du enten tage fat i din formand/bestyrelse i klubben for at høre nærmere eller kontakte udviklingskonsulent Louise Rohr på tlf. 26 71 50 73 eller e-mail: louise.rohr@triatlon.dk.

Du kan også læse mere om projektet samt finde konceptbeskrivelser for de forskellige målgrupper her.

Vi glæder os til at vise og fortælle hele Danmark, at triatlon er for alle! 😊

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)
Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)
Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Mens der de seneste 20 år er blevet undersøgt en masse om doping i elitesporten, er der stadig mange ubesvarede spørgsmål om doping i breddeidrætten. Derfor sættes der nu fokus på området gennem en undersøgelse, der er den hidtil største af sin slags – og jeres foreninger kan hjælpe med at gøre os alle klogere.