Udbredelse af triatlon sporten

feb 7, 2019

Måske har du allerede hørt den gode nyhed – ellers kan du læse den her…

Fra Nordea-fonden har vi nemlig fået 1.980.000 kr. i støtte til at udbrede triatlonsporten i Danmark og få flere både børn og voksne til at få øjnene op for, hvad triatlon er og kan – og ikke mindst give dem lyst til at prøve kræfter med sporten.

Som I ved, er triatlon jo ikke bare ekstreme udfordringer, adskillige træningstimer og manglende tid til familie og venner. Sporten byder på meget mere og andet end det. Først og fremmest er det en fantastisk, sjov og alsidig motionsform, der kan dyrkes på mange forskellige niveauer og lige præcis i det omfang og i de sociale fællesskaber, der passer den enkelte bedst.

Det nye projekt, der skal udbrede triatlonsporten, er netop skudt i gang og løber frem til udgangen af 2021.

Et fælles projekt for klubber og forbund

Formålet med det nye projekt er at få flere både børn og voksne ind i sporten – til gavn for både de nye og nuværende udøvere, klubberne samt triatlonsporten generelt. Samtidig skal de tiltag, der oprettes gennem projektperioden, forankres, så de kan fortsætte efterfølgende og give værdi til klubberne.

Projektet, som jer i klubberne og vi i forbundet vil arbejde tæt sammen omkring, har fokus på fire målgrupper:

  1. Familier
  2. Voksne begyndere
  3. Voksne, der selvtræner
  4. Børn og unge

Flere klubber har allerede meldt sig på banen for at være med i indsatsen for en eller flere af de udvalgte målgrupper. Synes du også, at projektet lyder interessant, kan du enten tage fat i din formand/bestyrelse i klubben for at høre nærmere eller kontakte udviklingskonsulent Louise Rohr på tlf. 26 71 50 73 eller e-mail: louise.rohr@triatlon.dk.

Du kan også læse mere om projektet samt finde konceptbeskrivelser for de forskellige målgrupper her.

Vi glæder os til at vise og fortælle hele Danmark, at triatlon er for alle! 😊

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)
Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)
Fantastisk weekend for dansk triatlon

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Igen i denne weekend viste de danske elitetriatleter, at de er med helt fremme i verdenseliten både på langdistance og på Sprint og i Mixed Relay. Det blev således til flere podieplaceringer…

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.