Triatlontræning under COVID-19

jun 17, 2020

Rami Edress i løbejakke fra Fusion (Foto: privat)

Rami Edress iført løbejakke fra Fusion.  Foto: Privat

COVID-19 og nedlukningen har betydet mere fokus på teknik, hjemmetræning og virtuelle løb for Rami Edress fra Aarhus1900 Triathlon Klub.

Siden 11.marts, hvor Danmark blev lukket ned for at stoppe spredning af COVID-19, har det været svært at træne triatlon, som man plejer. For at finde ud af (hvordan det har været, og) hvordan nedlukningen har påvirket træningen, har vi har spurgt fire triatleter om deres oplevelser.

Rami Edress fra Aarhus1900 Triathlon Klub er den første triatlet, vi har spurgt om hans erfaringer. Rami fortæller herom, hvilke påvirkninger COVID-19 har haft på hans mulighed for at træne triatlon, hvor han har fundet motivation til træning, og hvilke tiltag Aarhus1900 Triathlon Klub har lavet under nedlukningen.

Solotræning, motivation og nye klubtiltag
For Rami Edress har det især været svært ikke at kunne ses med alle klubkammeraterne og træne med dem, han ellers plejer at træne med. Oven i det blev nedlukningen af Danmark annonceret nærmest samtidigt med, at Rami plejer at genoptager sin egen klubtræning. I vinterperioden er Rami nødsaget til at træne alene udenfor klubregi, da der ikke er plads til både hans og datterens træning i familiens travle kalender. Så ventetiden siden sidste klubtræning har været lang denne gang.
På trods af at der har været lukket for klubtræning, var det ikke svært for Rami at holde motivationen for at træne oppe. Han startede med at lave en træningsplan ud fra hvilke stævner, han forventede at skulle deltage i, og så påbegyndte han ellers træningen. Det ændrede sig dog, da stævnerne(stævnearrangørerne?) én efter én begyndte at aflyse. Herefter var det svært at holde motivationen for at træne oppe, fortæller Rami.

For at afhjælpe den manglende motivation har han bl.a. prøvet at lytte til motivationspodcasts og musik under sin løbetræning. Derudover lavede han en aftale med sig selv om, at han skulle bruge COVID-19-perioden til at blive bedre teknisk. Det er derfor blevet til en del ekstra ture på cyklen for Rami, da det ikke var muligt at udvikle svømningen på grund af de lukkede svømmehaller.

Træningsprogrammer og virtuelle løb
I Aarhus1900 Triathlon Klub har de lavet forskellige tiltag for at motivere deres medlemmer til hjemmetræning. Cheftræneren har bl.a. uploadet træningsprogrammer på ugentlig basis i deres fælles Facebookgruppe, som man kunne træne efter. Dem har Rami været rigtig glad for og de har været en stor hjælp til bl.a. at skabe struktur i træningen.

Derudover har klubben også arrangeret flere virtuelle stævner. De har bl.a. kørt virtuel duatlon og lavet virtuelle løb. Selv om det var rigtigt sjovt at prøve, og at det gav motivation i en tid, hvor almindelig træning ikke var mulig, så glæder Rami Edress sig alligevel rigtigt meget til at der igen bliver åbnet helt op, så han igen kan se og træne sammen med alle sine klubkammerater.

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Mens der de seneste 20 år er blevet undersøgt en masse om doping i elitesporten, er der stadig mange ubesvarede spørgsmål om doping i breddeidrætten. Derfor sættes der nu fokus på området gennem en undersøgelse, der er den hidtil største af sin slags – og jeres foreninger kan hjælpe med at gøre os alle klogere.