Triatlon Summer Camp 2019

jul 9, 2019

Holdbillede Foto: Triatlon Danmark

Uge 27 dannede traditionen tro rammen om Triatlon Danmarks Summer Camp 2019

31 unge i alderen 12 – 18 år var i uge 27 på Triatlon Danmarks Summer Camp på Glamsdalens Idrætsefterskole på Fyn.
Idrætsefterskolen har gode faciliteter for både løb, svømning og cykling og ligger ca. midt i Danmark, hvorfor campen afholdes her.

Fællesskab
Summer campen holdes fordi vi gerne vil styrke fællesskabet blandt de unge atleter på tværs af tri-klubberne i Danmark. Det er 4. gang, at der holdes summer camp. Flere af deltagerne har været med 2 – 3 gange tidligere, og nogle deltager for første gang. Der var fin spredning i alders- og kønsfordeling – 13 piger og 18 drenge fra 12 – 18 år.

Der var en rigtig god stemning allerede fra start mandag formiddag, hvor gensynsglæden var stor for de som kendte hinanden i forvejen, der var lidt større spænding hos de, som deltog for første gang.

Programmet

Programmet var fyldt med spændende træninger og andre sociale aktiviteter: Der var både team-building, teknikløb og udholdenhedstræning, cykling på landevej og cykling på bane. Der var også både indendørs og OW-svømning samt natteløb, lagkagekonkurrence og meget andet.

I løbet af ugen konkurrerede de unge i flere forskellige konkurrencer, inddelt i 8 hold, hvor der blev samlet point ind til en gennemgående konkurrence, Summer Camp Champ.
Det hold, som fik flest point mandag skulle bære den gule førertrøje synligt tirsdag osv.

Første aften var der til sædvanlig sengetid et stort natteløb med mange vanskelige poster. Da løbet startede kl. 22 var det stadig lyst, men det blev ikke ved og en time senere var det helt mørkt. Ud over at finde de forskellige poster skulle der løses koder, Sudoku, læses skattekort og findes ting i havregrød. De fleste fik da også pulsen lidt op undervejs – enten p.g.a. tempoet eller et par uhyggelige poster.
Den kidnappede ungdomslandstræner skulle findes – det blev han heldigvis.

Det blev midnat før de forskellige poster og opgaver var løst, så det var sent til køjs første aften. Hvorfor mange var trætte tirsdag morgen, hvor der blev spist lidt hurtigt, så der kunne hviles lidt inden cykeltræningen. Først var der tekniktræning på løbebanen, hvor alle fik prøvet at trække og sidde i læ i både med- og modvind. Forskellene var tydelige, da der var kraftig blæst.

En anden teknikøvelse bestod i at køre mellem kegler, som stod tæt. Vanddunke skulle samles op og balancen skulle holdes – ikke helt nemt for alle.

Cykeltræningen på landvej medførte et par defekter i form af 2 styk knækkede gear-drops. Men en død kat i vejkanten var det, som blev størst samtaleemne efter at alle var kommet i mål og var hundesultne.

Eftermiddagen bød på løbetræning – lidt teknik og derefter tempo-intervaller – også i kraftig blæst, så der var stor forskel på at løbe i med- og modvind. Alle klarede det flot.

Efter aftensmaden var der valgfri svømning og lejrbål med ristede skumfiduser.

Onsdagen startede med OW-svømning, hvorefter der var cykeltræning på cykelbanen i Odense. En stor oplevelse for mange, som prøvede dette for første gang. Der blev i den grad flyttet nogle grænser på banen, og flere kørte rundt i 1½ time med et stort smil på læberne.

Torsdag var der indendørs svømmetræning og efter frokost træning i at skifte fra svømning til cykling og fra cykling til løb. Derefter var der en af de kreative konkurrencer a la den store bagedyst, hvor alle hold skulle lave den flotteste og bedste lagkage – også med det flotteste snit. Der blev gået til makronerne. Trænerne var glade over at være smagsdommere. Heldigvis var der lagkage til alle.

Fredagen stod på valgfri morgen svømmetræning – omkring halvdelen hoppede i vandet og gav den gas på sidste dagen.
Efter morgenmaden blev der trænet Mix-Relay som sidste træning inden farvelfrokost med præmieoverrækkelse til det hold, som klarede sig bedst igennem hele ugen.

En helt igennem forrygende uge, hvor der blev dannet venskaber på kryds og tværs af alder, demografi og træningsniveauer. Men alle udviklede sig både træningsmæssigt, personligt og fagligt.
Det er en stor fornøjelse at opleve hvordan de unge i sporten udvikler sig fra år til år – de er selvstændige og selvkørende på mange områder og vi oplever ofte at de hjælper og støtter hinanden hvis der for eksempel skal skrues på en cykel eller lignende.

Tak til alle de unge for en fantastisk uge – og ikke mindst til de frivillige trænere og ledere som endnu en gang bakkede op ugen igennem.
God Sommer

 

OW-svømning onsdag formiddag – Foto: Triatlon Danmark

Træning på Odense Cykelbane – Foto: Triatlon Danmark

Lagkagekonkurrence. Foto: Triatlon Danmark

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

Kunne du tænke dig en weekend sammen med 99 andre ungdomstriatleter? Så er Triatlon Danmarks Ungdomscamp lige noget for dig. Læs mere …

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …