Triatlon for Alle-projekt er igen åbent for nye tilmeldinger

aug 14, 2020

Det er nu muligt for ”nye” klubber at komme med i projektet ”Triatlon for alle”- et projekt der er støttet af Nordea Fonden.

Her 1,5 år inde i projektet har vi gjort os nogle erfaringer i forhold til hvilke tiltag, der har effekt, og som flere klubber har haft succes med. Disse tiltag vil vi gerne støtte yderligere op om og udbrede til flere klubber.

Vi har derfor været i dialog med Nordea Fonden med ønske om at fordele de tildelte midler anderledes, hvilket vi fået godkendt. I 2020 og 2021 vil det derfor være muligt for klubberne at søge om økonomisk støtte til nedenstående tiltag.

Støtteberettigede tiltag
Tiltagene består af flere dele, som alle er en del af det samlede tiltag:

– Afholde et infomøde.
– Afholde et introforløb på 8 uger med to træninger om ugen (mindst to triatlondiscipliner skal være repræsenteret).
– Oprette obligatorisk Buddy-ordning for nye deltagere – dette fortsætter efter introforløbet, når deltagere fortsætter i klubben.

Infomødet afholdes 1-2 uger inden introforløbet starter. Til mødet tales der om, hvordan forløbet kommer til at foregå, hvad der forventes, hvad deltagerne kan forvente, samt hvordan man tilmelder sig. Derudover, fortælles der om klubben generelt. Det er vigtigt, at de ansvarlige for forløbet og trænerne er repræsenteret på infomødet.

Selve introforløbet forløber over 8 uger med minimum to ugentlige træninger. Klubben bestemmer selv, hvilke træninger der tilbydes, men der skal minimum tilbydes to triatlondiscipliner. Ønsker man at træne mere end der lægges op til i introforløbet, melder man sig ind i klubben som alm. medlem.

Man kan gennem perioden godt variere, hvilke træninger der bliver udbudt. På grund af sikkerheden anbefaler vi, at der kun tilbydes svømning indendørs.

Alle deltagere i introforløbet får tildelt en Buddy, som er deres fast kontakt ind i klubben (se vedhæftet konceptbeskrivelse). Buddy-ordningen er med til at integrere og fastholde de nye medlemmer, og ordningen skal vare minimum 6 måneder, så de nye deltagere kommer bedst muligt i gang.

Tilmelding af deltagere
Klubben opretter et event/kursus på Klubmodul, hvor deltagerne tilmelder sig uden at oprette et medlemskab af klubben. Prisen for at deltage i introforløbet er 200 kr. Pengene går direkte til klubben.
Når introforløbet stopper, melder deltagerne sig ind i klubben som almindelige medlemmer.

Tidspunkt
For begge år gælder det, at infomøde skal ligge i september eller oktober.
Introforløb skal ligge i oktober til december.

PR
Triatlon Danmark vil støtte klubberne med PR-materiale – flyers, plakater og opslag til sociale medier.
PR-materialet vil blive udarbejdet som standardmateriale, der kan tilpasses den enkelte klub f.eks. med logo og billeder.

Ansøgning
Klubberne kan ansøge om deltagelse i det nye tiltag ved at udfylde ansøgningsformularen, som Triatlon Danmark har udarbejdet.

Klubben beskriver i ansøgningen, hvordan de vil håndtere projektet, hvem der er hovedansvarlig og kontaktperson fra klubben, samt hvem der skal være trænere.

I ansøgningen laver klubben også et budget, hvori de medregner deres egen medfinansiering.
Der kan søges om støtte på op til 10.000 kr. Det er et krav, at klubben medfinansierende 20% af det ansøgte beløb.

Alle klubber kan søge både i 2020 og i 2021, hvilket giver mulighed for, at klubberne kan justere, forbedre og afprøve deres tiltag. Man søger for et år ad gangen.

Deadline for ansøgning er 30. aug. 2020. Man vil modtage svar på ansøgningen senest d. 4. sep. 2020.
Ansøgningsfrist for 2021 vil vi informere om senere.

Evaluering
Klubben skal senest 1. feb. 2021 sende en skriftlig evaluering af forløbet til Triatlon Danmark. Det forventes også, at klubben er repræsenteret i det årlige evalueringsmøde som Triatlon Danmark afholder for klubber, der er med i projektet ”Triatlon for alle”.

Udstyr
Har klubben udstyr, der kan lånes, er det en god ide at informere om dette i flyers mm. og på infomødet. har klubben ikke låneudstyr, kan man eventuelt spørge, om der er nogle af de nuværende medlemmer, der har udstyr, de vil stille til rådighed. Derudover er det også en mulighed at klubben kan ansøge om at låne udstyr fra Grejbanken. For resten af 2020 er der dog kun få cykler og våddragter ledige, men der kan søges igen i 2021.

”Triatlon for alle”
Vil I vide mere om hele projektet og dets målgrupper, så læs mere her: https://www.triatlon.dk/triatlon-for-alle-projekt-stoettet-af-nordea-fonden/

 

 

 

 

 

 

 

Testsamling i september 2021

Testsamling i september 2021

Lørdag blev der afholdt testsamling for ungdomstriatleterne. Testsamlingen blev afholdt i forbindelse med ungdomscampen på Glamsbjerg Idrætsefterskole…

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Igen i denne weekend viste de danske elitetriatleter, at de er med helt fremme i verdenseliten både på langdistance og på Sprint og i Mixed Relay. Det blev således til flere podieplaceringer…

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….