Triatlon Danmark søger landstræner med tiltrædelse pr. 1. august 2021

apr 24, 2021

Triatlon Danmark nuværende landstræner Rasmus Stubager har valgt at stoppe som landstræner og derfor søger vi en ny landstræner pr. 1. august 2021 til at varetage de opgaver, der vedrører de bedste danske triatleters virke i ind- og udland.

Som landstræner for Triatlon Danmark vil du have det overordnede ansvar for de allerbedste danske triatleter, der repræsenterer Danmark.

Det vil være dig, der er ansvarlig for at sætte landsholdet, som skal forfølge de resultatmålsætninger, vi, i samarbejde med Team Danmark, har sat. Resultatmålsætningerne inkluderer internationale mesterskaber og de internationale konkurrencer, der er en del af den fælles målsætning bl.a. Ironman Hawaii og Ironman 70.2 finalen.

Derudover vil du, i samarbejde med sportschefen, være ansvarlig for kvalifikation til de Olympiske Lege i Paris 2024 samt udarbejdelse og indfrielse af OL-resultatmålsætningen.

Som landstræner i Triatlon Danmark vil du både skulle rejse med triatleterne til internationale mesterskaber og kunne klare de mere administrative opgaver, som også er den del af jobbet som landstræner bl.a. løbende dialog og sparring med cheftrænerne i de tre regionale elitecentre.

Du skal derfor være god til at have mange bolde i luften på samme tid og kunne indgå i konstruktiv dialog med triatleter, deres trænere og andre personer tæt på triatleten. Og så skal du kunne tage de svære samtaler med triatleterne og meddele, hvis hun/han ikke er god nok til landsholdet.

Kvalifikationer vi gerne ser, du har:

– Erfaring med eliteidræt gerne udholdenhedsidrætter
– Erfaring med træning af eliteidrætsudøvere
– En idrætsfysiologisk uddannelse eller anden uddannelse der retter sig mod
eliteidræt – gerne udholdenhedsidræt

Det er ikke et krav, at du selv er tidligere elitetriatlet for at søge stillingen, men erfaring enten med elitetriatlon eller træning af eliteatleter (gerne i triatlon), vil blive vægtet højt.

Det er et krav, at du har kørekort, da du skal kunne komme rundt i landet og møde triatleterne og deres trænere.

Vi tilbyder:

– En unik mulighed for at være med til skabe resultater for Danmark og dansk triatlon
– Indflydelse på sammensætningen og udtagelsen af triatleter til landsholdene
– Indflydelse på hvordan fremtiden kommer til at se ud for dansk elitetriatlon
– En stor grad af selvstændighed i jobbet og mulighed for selv at planlægge ens
arbejdsdag

Arbejdsopgaver:

– Arrangere og afholde elitesamlinger
– Udtagelse af triatleter til landshold
– Følge med i landsholdstriatleternes træningsresultater
– Dialog og sparring med de regionale elitecentertrænere om træningen af landsholdstriatleterne samt afholdelse af   møder med cheftrænerne for elitecentrene hver 14. dag.
– Sparring og samarbejde med den talentansvarlige om kommende landsholdstriatleter
– Planlægning og rejseaktivitet i forbindelse med internationale mesterskaber og konkurrencer med dansk deltagelse herunder tilmelding af triatleter, hotelbooking, bestilling af flybilletter mm.
– Mødedeltagelse i forbundsregi f.eks. personalemøder 1 gang ugentlig
– Arbejdsgruppemøder i Team Danmark regi (disse varetages normalt af sportschefen, men du kan blive inviteret med   til enkelte møder, hvor din kompetence og indsigt er nødvendig)
– Sikre at landsholdstriatleterne kender og følger de gældende retningslinjer for sund trivsel, antidoping og Out in the Open
– Sikre at eliteidrætten og elitetriatleterne bliver udviklet på en social og samfundsmæssig ansvarlig måde
– Resultatformidling af landsholdsatleters aktiviteter i ind- og udland til Triatlon Danmark medlemmer og følgere
– Sæsonplanlægning og evaluering af samme for landsholdstriatleter.

Arbejdstid
Stillingen er en halvtidsstilling med anslået 850 timer årligt. Det må dog forventes, at der vil være uger, hvor arbejdstiden vil overstige det gennemsnitlige timetal på 18 timer, samt aften og weekendarbejde. Det er derfor vigtigt, at du brænder for triatlon og udvikling af elitetriatleter i Danmark, hvis du søger stillingen.

Løn
Årligt bruttoløn er 250.000kr. (inkl. 10 % obligatorisk pensionsopsparing).

Ansøgningsfrist
Ansøgningsfrist pr. mail er 25. maj på morten.fenger@triatlon.dk.
Har du spørgsmål eller ønsker du noget uddybet, så kontakt direktør og sportschef i Triatlon Danmark Morten Fenger på morten.fenger@triatlon.dk eller m: 21 90 06 00.

Ansættelsessamtaler bliver som udgangspunkt afholdt i uge 24 med ansættelse pr. 1. august.

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.