Triatlon Danmark lancerer affaldsindsamlingsprojekt

jul 1, 2020

Alt for meget affald ender hver dag i naturen i stedet for skraldespanden. Det vil Triatlon Danmark gerne være med til at gøre noget ved. Med projektet #Triatlonrydderop ønsker Triatlon Danmark, at medlemmer og klubber bliver naturens ambassadører, når det gælder sport og idræt, og at indsamlingsposen til affald bliver en lige så integreret del af udstyret som cykelpumpen og løbesko.

Slikpapir, emballage fra gel og energibarer, dåser, skodder, flasker og kapsler er blot noget af det affald, der hver dag ender i den danske natur i stedet for i affaldsspanden. Det vil Triatlon Danmark gerne være med til at gøre op med. Derfor lancerer Triatlon Danmark nu projektet ”#Triatlonrydderop”­ – et landsdækkende affaldsprojekt for alle Triatlon Danmarks klubber og medlemmer.

Projektet går i sin helhed ud på, at alle (triatleter og klubber) indsamler affald, når man støder på det både i forbindelse med klubtræning og i fritiden, og at vi selvfølgelig undgår selv at smide affald i naturen.

Målet med #Triatlonrydderop er, at klubber og triatleter med tiden bliver naturens ambassadører, når det gælder sport og idræt, at affaldsindsamling i naturen bliver en fast og integrereret del af det at være triatlet og medlem af en triatlonklub, og at en indsamlingspose til affald med tiden bliver en lige så naturlig del af træningsudstyret som en cykelpumpe, svømmetøj og løbesko.

Om tankerne bag projektet udtaler Triatlon Danmarks direktør Morten Fenger:

”Triatleter er flittige brugere af naturen, og det forpligter! Med #triatlonrydderop-projektet ønsker vi fra Triatlon Danmarks side, at triatlonsporten bidrager til at holde naturen fri for affald og skrald og dermed optimere naturens vilkår, så vi som samfund fortsat kan nyde at være og træne i den fantastiske danske natur.”

Morten Fenger fortsætter:

”Triatlonsporten har altid været progressiv, bl.a. når det gælder træningsmetoder og udstyr, og allerede for mange år siden indførte man f.eks. strikse regler for bortskaffelse af affald til stævner – regler der betyder, at man f.eks. diskvalificeres, hvis man smider sin drikkedunk eller andet i naturen under et stævne. Jeg er derfor sikker på, at vores medlemmer og klubber bliver nogle fantastiske ambassadører for god adfærd i naturen.”

Saml affald, når det passer
Der er helt frie rammer for, hvordan og hvornår den enkelte triatlonklub og klubmedlem samler affald. Om man gør det, når man passerer noget affald i naturen, som en del af opvarmningen/nedvarmningen, som en fælles skraldetur for hele klubben, eller noget helt fjerde, er fuldstændig op til den enkelte klub og klubmedlem. Det vigtigste er, at affaldet fjernes fra naturen og ender i den rigtige skraldespand.

Som led i projektet håber Triatlon Danmark, at mange vil uploade et billede af ”dagens fangst” til Facebook og/eller Instagram med en kort tekst om, hvem der har samlet ind, hvor, hvor meget, og hvad der er indsamlet og afslutter med #Triatlonrydderop. Triatlon Danmark vil herefter løbende samle op og give status på, hvordan det går med projektet.

Del af en overordnet grøn strategi
#Triatlonrydderop-projektet er en del af Triatlon Danmarks overordnede grønne strategi, der bygger på en generel respekt for natur, miljø og klima. Affaldsindsamlingsprojektet løber indtil videre både i 2020 og 2021, og da hverdagen ser meget forskelligt ud fra klub til klub og medlem til medlem, lægger vi op til at man selv ude i klubberne afgør, hvornår man går i gang.

Udover affaldsindsamling har Triatlon Danmark bl.a. en ambition om at være ”Clean Green” ved udgangen af 2020. Det betyder, at forbundskontoret vil være fri for engangsplastic, og unødvendige emballager og produkter udfases. Ydermere vil alle indkøb af f.eks. tøj, bannere, medaljer o.l. være så bæredygtigt og genanvendeligt som muligt. Læs mere om Triatlon Danmarks grønne politik.

 

 

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.