Triatlon Danmark ansætter ny landstræner

jun 10, 2020

Triatlon Danmark ansætter Rasmus Stubager som ny landstræner

Rasmus Stubager har takket ja til jobbet som landstræner pr. 1. august 2020, når den nuværende landstræner Kasper Gejl fratræder landstrænerjobbet for at fokusere 100% på lektorgerningen på SDU. Foreløbigt er der tegnet kontrakt med Rasmus Stubager indtil 31. december 2021.

Med ansættelsen af Rasmus Stubager bevares det nuværende elitemiljø på Tri Team SDU frem mod det udsatte OL, som er planlagt med afholdelse i 2021.

”Triatlon Danmark vil gerne takke Kasper Gejl for hans store indsats i forbundet gennem de sidste 10 år. Kasper startede i 2010 som talentudviklingskonsulent, sidenhen blev titlen ungdomslandstræner for så i efteråret 2013 at blive landstræner, da forbundet flyttede det nationale Elitecenter fra Farum til TT- SDU.
Sideløbende med sin landstrænergerning har Kasper fuldført sin Ph.d. på SDU. Kasper er en kæmpe ressource indenfor sit felt, og det er derfor også med vemod, vi må sige farvel til Kasper. Det er et par store sko Rasmus Stubager nu skal fylde ud, men med Rasmus’ kompetencer og vindende væsen in mente, er jeg sikker på, at det ikke bliver et problem – og jeg ser meget frem til det forsatte samarbejde”,
udtaler Morten Fenger, direktør og sportschef i Triatlon Danmark.

Som nuværende Centertræner på TT-SDU og ungdomslandstræner kender Rasmus Stubager allerede elitemiljøet i Danmark og ikke mindst atleterne på TT-SDU.

”Jeg er glad for at blive tilbudt jobbet som landstræner, og jeg glæder mig til at komme i gang med opgaven.
Jeg har været utrolig glad for at arbejde tæt sammen med Kasper omkring Tri Team SDU i Odense i de sidste 7 sæsoner, og jeg sætter enormt stor pris på alt det, jeg har lært gennem Kaspers store viden om international toptriatlon, og særligt hans dygtighed omkring den daglige dialog med atleterne, som har været meget inspirerende.
På Tri Team SDU er der efterhånden en meget stærk etableret gruppe triatleter, der blander sig i verdenstoppen i kort- og langdistancetriatlon og fortsat har udviklingspotentiale. Nøjagtig det samme gør sig gældende i miljøerne i Århus og København og dertil har vi flere dygtige triatleter rundt omkring i landet. Det bliver spændende at være med omkring dem alle.  Vi har også dygtige ungdomstriatleter på vej, og vi skal fortsat arbejde hårdt på at udvikle næste generations toptriatleter i stærkt samarbejde med klubberne. Jeg glæder mig til det hele, fortæller Rasmus Stubager.

Fremtidigt elitesetup

Fra Triatlon Danmarks side arbejdes der på et nyt og mere decentralt elitesetup for danske triatleter, hvilket er planlagt med opstart 1. september i 2020. Desværre er de bagvedliggende processer og arbejde med at få det endelige setup på plads blevet forsinket – primært pga. COVID-19 og den efterfølgende udskydelse af OL.

Det er derfor glædeligt, at det er lykkedes at bevare det nuværende elitesetup på TT-SDU frem til og med 2021 og samtidigt have en med Rasmus’ kompetencer med i udviklingen af det nye elitesetup.

Så snart der er nyt vedrørende det fremtidige elitesetup, vil det blive meldt ud til alle interessenter og sidenhen på triatlon.dk.

 

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.