Talentgruppen

 

Talentgruppen er for unge triatleter (årgang 2009-2004), som har målet og drømmen om at repræsentere Danmark på højeste internationale seniorniveau.

“Et talent er en ungdomsatlet med kompetencer og færdigheder i en sportsgren, som sandsynliggør en langsigtet udvikling til senioratlet på højeste internationale niveau”  – TEAM DANMARK 

Talentstrategien i Triatlon Danmark er baseret på Team Danmarks Talenthus, som har til hensigt at øge antallet og kvaliteten af talenter i triatlonsporten. 

*Klik på billedet for at læse mere om Talenthuset

Triatlon Danmark er overbevist om at vejen til verdenseliten klares ved at skabe gode betingelser i det lokale klubmiljø, samtidig med at der skabes fælles synergier imellem de bedste og mest dedikerede danske triatleter i form af hyppige træningssamlinger. For at kunne  indgå i Triatlon Danmarks talent setup er det derfor altafgørende at atleten er villig til at bidrage aktivt til træningsfællesskabet i talentgruppen og deltager aktivt i de planlagte aktiviteter. Der forventes at der deltages i alle planlagte aktiviteter. Vi arbejder efter princippet: Alle for en – en for alle

Køreplan for sæson 2024

Skemaet vil løbende bliver opdateret med datoer for talentsamlinger, danske stævner og internationale stævner, hvor Triatlon Danmark sender en holdleder med til. 

Dato  Aktivitet  Sted
07-04-2024 Testsamling Odense
19-04-2024 til 21-04-2024 Forårscamp Glamsbjerg
04-05-2024 Afd. 1 Draft Serie (Ungdom) Ganløse

11-05-2024

Afd. 2 Draft Serie Ungdom

Afd. 2 Draft Serie Elite

Ringe
08-06-2024 Nordic Triathlon Cup 1. Afd Junior/Elite Helsinki (Finland)
08-06-2024 Afd. 3 Draft Serie Ungdom Karlslunde
22-06-2024

Afd. 4 Draft Serie Ungdom

Afd. 4 Draft Serie Elite

 
01-07-2024 til 05-07-2024 Sommercamp Silkeborg
27-07-2024

Nordic Triathlon Cup 2. Afd Junior

Nordic Triathlon Cup 2. Afd Elite

 

Otepää (Estland)
29-07-2024 til 05-08-2024 Triathlon European Youth Championship  Panevezys (Litauen)
07-08-2024 til 11-08-2024 Junior European Championship  Balekesir (Tyrkiet)
17-08-2024 Afd. 5 Draft Serie Ungdom Odense
08-09-2024 Testsamling Odense
14-09-2024

Afd. 6 Draft Serie Ungdom

Afd. 6 Draft Serie Elite

Aarhus
23-09-2024 til 07-10-2024 Preperation Camp JWC i Malaga Fuerteventura (Spanien)
15-10-2024 til 20-10-2024 Junior World Championships Torremolinos (Spanien)
22-11-2024 til 24-11-2024 Talentsamling Sakskøbing

Den øvrige internationale stævnekalender kan ses hos World Triathlon. Vi sender løbende info ud angående atleter som står på ventelisten eller startlisten til forskellige Junior Europa Cup – målet er at samle atleterne til de forskellige stævner, så der ikke rejses alene. 

Forventninger til atleter, der er en del af Triatlon Danmarks talentgruppe
Deltagelse i alle træningsaktiviteter og danske stævner: Det forventes, at alle atleter i talentgruppen deltager i aktiviteterne og samlingerne arrangeret af Triatlon Danmark samt deltager i de danske stævner, der er organiseret af Triatlon Danmark.

Atleterne skal have en fast træner: For at kunne være med på det højeste internationale niveau skal der være en klar plan for, hvad atleten træner i sin daglige træning. Vi forventer, at atleterne har en træner, der planlægger deres træning uge efter uge i TrainingPeaks. Hvis en atlet ikke har en træner, der kan hjælpe med dette, vil Triatlon Danmark assistere med at finde en træner i lokalområdet. I visse tilfælde kan der søges om hjælp hos den ansvarlige for talentudvikling mod en egenbetaling. Det forventes, at træningsdagbogen løbende opdateres, så forbundet kan indgå i dialog med atleten om den daglige træning og muligheder for yderligere optimering.

Talentsamling 

Der afholdes to talentsamlinger i løbet af året, en om efteråret og en om foråret. Det er kun unge fra talentgruppen, der deltager, og de afholdes ofte i samarbejde med seniorlandsholdet og de regionale elitecentre. Der vil være fokus på at opbygge et godt sammenhold i gruppen og opnå ny læring, som kan tages med til den daglige træning.

Talentsamlingerne organiseres af forbundets talentansvarlige. Disse samlinger er kun for de atleter som er blevet optaget i talentgruppen. Til disse samlinger vil der oftest være gæster der bidrager med ny viden og den talentansvarlige assisteres af frivillige trænere fra de danske talentudviklingsmiljøer. Formålet med samlingerne er at skabe et netværk imellem talenterne og stimulere til stærke træningsfællesskaber med højt niveau. Triatlon Danmark stræber efter at kombinere talentsamlingerne med vores landsholdssamlinger for seniorlandsholdet, således at der også skabes synergier imellem senior og ungdom. 

Triatlon Danmark er overbevist om at denne strategi med to årlige samlinger øger sandsynligheden for at den enkelte udøver opnår sit fulde potentiale og er det der skal til for på sigt at kunne begå sig på international niveau. Udover muligheden for at træne med andre atleter på samme alder på et højt sportslig niveau, så er det vores overbevisning at talentsamlingerne er med til at øge trivslen og motivationen blandt de unge atleter, som øger chancerne for fastholdelse af atleterne i triatlonsporten i mange år fremover. 

De hyppige talentsamlinger vil også give den talentansvarlige et godt indblik i om den enkelte atlet udvikler sig. Sker denne udvikling ikke, har den talentansvarlige mulighed for at gå i dialog med den enkelte udøver og hjælpe. Udover at den talentansvarlige deltager i talentsamlingerne er det ambitionen at klubbernes trænere også deltager i samlingerne for at styrke trænernetværket. 

Triatlon Danmarks Forårs Camp 

Denne camp er for alle danske triatleter i alderen 12-19 år og afholdes henover en weekend i foråret. Weekenden vil tage udgangspunkt i talentgruppens træningsmål og tilpasses til yngre atleter og atleter med lavere niveau. 

Triatlon Danmarks Sommer Camp  

Denne camp er for alle danske triatleter i alderen 12-19 år og afholdes i første sommerferie uge. Ugen vil tage udgangspunkt i talentgruppens træningsmål og tilpasses til yngre atleter og atleter med lavere niveau. 

Træningslejr i Egypten

I marts måned afholdes der en to-ugers træningslejr sammen med kortdistancelandsholdet, dette tilbud gælder for årgang 2005 og 2006. Denne foregår på Apollos sportsresort, Aqua Vista, powered by Playitas. De to uger vil være struktureret, så der også er mulighed for at følge op på skolearbejdet hjemme i Danmark. Prisen for to ugers træningslejr med alt betalt er cirka 5000 kr.

Træningsdagbog i TrainingPeaks  

For at kunne være med på højeste internationale niveau skal der være en klar plan for hvad atleten træner i sin daglige træning. Vi anbefaler at din træner planlægger din træning uge efter uge i TrainingPeaks. Har atleten ikke en træner som kan hjælpe med dette, hjælper Triatlon Danmark med at finde en træner i lokalområdet og i enkelte tilfælde kan der søges hjælp hos den talentansvarlige imod egenbetaling. Det forventes at træningsdagbogen løbende holdes opdateret, således at forbundet kan gå i dialog med atleten omkring den daglige træning og hvordan der eventuel kan optimeres yderligere på denne. 

Udviklingssamtaler 

En gang om året afholdes der udviklingssamtaler mellem atleten, forældre, træner og repræsentanter fra forbundet, herunder den ansvarlige for talentudvikling og landsholdschefen. Til disse samtaler udarbejdes der en udviklingsplan, der indeholder både atletens langsigtede og kortsigtede målsætninger.

Stævner i Danmark

Det forventes, at alle atleter i talentgruppen deltager i hele DM Draft Serien eller i elitestævner arrangeret af Triatlon Danmark. Deltagelse i disse stævner giver mulighed for at udvikle sig inden for olympisk kortdistancetriatlon, hvor man må ligge på hjul (drafte) under cykeldelen. Det er ikke muligt at deltage i internationale stævner i samme weekend.

Nordisk stævne samarbejde