Stort dansk hold klar til World Cup i Tiszaujvaros

jul 4, 2018

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Dansk Triatlon Forbund

Fem danskere er klar til en af de mest legendariske World Cup afdelinger på kalenderen – World Cup Tiszaujvaros. Den lille ungarske by, Tiszaujvaros, har været vært for en World Cup afdeling hvert år siden 1997!

Denne adskiller sig fra andre World Cups ved at der køres semifinaler om lørdagen og finaler om søndagen.
Lørdag køres der 3 semifinaler med op til 30 atleter i hver. Top-9 fra hver semifinale, plus de 3 bedste tider danner søndagens finaleheat.

Distancen er en sprintdistance både lørdag og søndag, 750m svømning – 20km cykling – 5km løb.
Svømningen foregår i en meget lille sø der er ca. 150m lang og 50m bred, så siger sig selv at der skal svømmes en del omgange for at nå op på 750m! Og dermed er der også kun 100m til første bøje, hvilket altid skaber kaos.
Cykelruten er forskellig fra lørdag til søndag. I semifinalen er det en ud-hjem rute, og i finalen kører man mange omgange i byen på en teknisk strækning.
Løberuten er omgange på en kort rundstrækning, der tager atleterne forbi målområdet, hvor en meget energisk speaker sætter gang i en kæmpe byfest!

Det danske hold
Anne Holm (GTC)
Alberte Kjær Pedersen (Fredericia Triathlon Team)
Emil Holm (GTC)
Miki Taagholt (GTC/Tri Team SDU)
Henrik Klemmensen (Fredericia Triathlon Team/Tri Team SDU)

Islandske Edda Hannesdottir, der træner med Tri Team SDU er også til start.

Racet kan følges på triathlon.org/live, hvor der vil være livetiming og liveupdate.

Startlister findes her

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.