Stævneaktivitet for talentgruppen

Stævner i Danmark

Det forventes, at alle atleter i talentgruppen deltager i hele Draft Triatlon Serien Ungdom eller i elitestævner arrangeret af Triatlon Danmark. Deltagelse i disse stævner giver mulighed for at udvikle sig inden for olympisk kortdistancetriatlon, hvor man må ligge på hjul (drafte) under cykeldelen. Det er ikke muligt at deltage i internationale stævner i samme weekend.

Nordisk stævne samarbejde

Der arbejdes lige nu på at få etableret et nordisk samarbejde, hvor de nordiske lande deltager i hinandens stævner. Tanken med dette er at organisere prisvenlige udenlandskture, hvor det er muligt at stille op i større felter med andre jævnaldrende atleter. Dette tilbud vil være rettet imod både ungdomsudøvere og juniorer der kører i elitefeltet til disse stævner. Tanken er at der vil være en dansk leder med til disse stævner og det altid vil være muligt at overnatte billigt på skoler.

Triatlon Bundesliga

Hvis Triatlon Danmark vurderer, at atleter i alderen 16-19 år har niveauet til at deltage i de tyske ligaer, vil den ansvarlige for talentudvikling hjælpe med at finde et hold i løbet af efteråret. Fordelen ved disse stævner er, at atleterne indgår kontrakt med et hold, hvor størstedelen af stævneomkostningerne betales, og de får mulighed for at deltage i et stort startfelt. https://www.triathlonbundesliga.de/


Internationale stævner og mesterskaber

I Europa afholdes der flere Junior Europa Cups (JEC) i løbet af sæsonen. JEC er for unge i alderen 15-17 år samt juniorer i alderen 18-19 år. Der vil være mulighed for deltagelse i Junior Europa Cups, hvis den ansvarlige for talentudvikling vurderer, at det er hensigtsmæssigt i forhold til den enkelte atlets udvikling.
Derudover afholdes også Junior EM og VM samt EM for unge i alderen 15-17 år. Atleterne, der skal deltage i disse mesterskaber, vil blive udtaget af Triatlon Danmark. Udtagelseskriterierne for disse mesterskaber vil blive offentliggjort i god tid. Triatlon Danmark vil altid sende en ansvarlig træner med til mesterskaberne.

Udtages man til et internationalt mesterskab, vil man blive en del af Ungdoms-/Juniorlandsholdet i den periode, hvor rejsen og stævnet finder sted. I forbindelse med landsholdsrejser forventes det, at atleterne rejser iført landsholdstøj. Landsholdssættet for 2024 er som følger:

• Fusion C3 Bib Shorts Black
• Fusion Cycling Jersey Black
• Fusion C3 TFusion C3 T–Shirt RedShirt Red
• Fusion Recharge Hoodie BlackFusion Recharge Hoodie Black
• Fusion Recharge Pants BlueFusion Recharge Pants Blue
• Fusion Training Shorts Blue Fusion Training Shorts Blue

Prisen for denne pakke er cirka 2500,00 kr. frem for 5000,00 kr. Produkterne kan ses her: https://fusion.dk/
Den internationale stævnekalender kan findes via dette link: https://triathlon.org/events. Alle stævner vil være forbundet med egenbetaling.

 *** 

Forbundet lægger en stor arbejdsindsats i at arrangere rejser og fremskaffe indkvartering til de fleste af årets forskellige internationale stævner. Med snævre deadlines – og ustandselige ændringer i flytrafikken er det svært. 

Men vi gør det altid med det formål for øje, at rejsen bliver så enkel, komfortabel og billig som muligt. 

I nogle tilfælde kan vi estimere prisen, mens vi i andre tilfælde er nødt til at bestille uden først at have informeret om prisen. I alle tilfælde betyder det, at der altid vil være usikkerhed om prisen, og at prisen og rejsetider i nogle tilfælde vil ændre sig undervejs i forløbet. 

 

SOM SELVBETALENDE ATLET, DER DELTAGER PÅ INTERNATIONALT NIVEAU, ER MAN DERFOR ALTID NØDT TIL AT TAGE EN BETYDELIG ØKONOMISKE USIKKERHED OM REJSEUDGIFTER MED I SINE OVERVEJELSER. 

*** 

 

Stævner i Danmark  

Det forventes at atleter i talentgruppen deltager i Triatlon Danmarks Aspirant Serie eller DM Elite Stævner. Deltagelse i disse stævner giver blandt andet mulighed for at atleterne kan udvikle sig indenfor olympisk triatlon, hvor man må ligge på hjul (drafte) på cykeldelen. Det er ikke muligt at køre en Junior Europa Cup samme weekend som et DM stævne. 

Stævner i Tyskland  

For udøvere i Ungdom 16-17 år og Junior 18-19 vil det give god mening at prøve at komme på et tysk hold i 1. eller 2. Bundesliga, alt efter atletens niveau. Løbsserien giver atleterne en masse vigtig erfaring i at køre i et stort felt, hvilket ikke altid er tilfældet hjemme i Danmark. Kontakt den talentansvarlige for hjælp til dette. Der kan læses mere om serien via dette link: https://www.triathlonbundesliga.de/

Stævner i det øvrige udland  

I Europa er der en del Junior Europa Cups (JEC) i løbet af sæsonen. JEC er for Ungdom 15-17 år, samt Junior 18-19 år. Der vil være mulighed for deltagelse i Junior Europa Cups, hvis den talentansvarlige vurder at det vil være fornuftigt i forhold til den enkelte atlets udvikling. For at kunne deltage i Junior Europa Cups er det især vigtigt at følge svømningens udviklingstrin, da disse er afgørende for at kunne få en god oplevelse ud af en international deltagelse. 

For at kunne komme i betragtning til det internationalt mesterskab, skal man have deltaget i en Junior Europa Cup. I forbindelse med udtagelsen til junior mesterskaber kan Triatlon Danmark sætte krav om deltagelse i specifikke Junior Europa Cups. 

Derudover afholdes der også Junior EM og VM samt EM for Ungdom 15-17 år. Til disse mesterskaber vil atleterne udtages af Triatlon Danmark. Udtagelseskriterierne til disse bliver offentliggjort i god tid. Triatlon Danmark sender altid en ansvarlig træner med til mesterskaber. 

Udtages man til et internationalt mesterskab, udtages man til Ungdoms-/Juniorlandsholdet for den periode rejsen til stævnet står på – se mere under fanen Ungdoms & Juniorlandshold. 

I forbindelse med landsholdsrejser forventes det at atleterne rejser i landsholdstøj. Landsholdssættet for 2023 ser således ud: 

  • Fusion C3 Bib Shorts Black 
  • Fusion Cycling Jersey Black  
  • Fusion C3 T-Shirt Red 
  • Fusion Recharge Hoodie Black  
  • Fusion Recharge Pants Blue 
  • Fusion Training Shorts Blue  

 

Prisen for denne pakke er 2475,00 kr. Har atleten ikke ønske om at købe denne pakke, er der mulighed for at låne denne af forbundet.  Produkterne kan ses her: https://fusion.dk/

Den internationale stævnekalender kan findes via dette link: https://triathlon.org/events

Alle stævner vil være forbundet med egenbetaling. 

 

*** 

Forbundet lægger en stor arbejdsindsats i at arrangere rejser og fremskaffe indkvartering til de fleste af årets forskellige internationale stævner. Med snævre deadlines – og ustandselige ændringer i flytrafikken er det svært. 

Men vi gør det altid med det formål for øje, at rejsen bliver så enkel, komfortabel og billig som muligt. 

I nogle tilfælde kan vi estimere prisen, mens vi i andre tilfælde er nødt til at bestille uden først at have informeret om prisen. I alle tilfælde betyder det, at der altid vil være usikkerhed om prisen, og at prisen og rejsetider i nogle tilfælde vil ændre sig undervejs i forløbet. 

 

SOM SELVBETALENDE ASPIRANT, DER DELTAGER PÅ INTERNATIONALT NIVEAU, ER MAN DERFOR ALTID NØDT TIL AT TAGE EN BETYDELIG ØKONOMISKE USIKKERHED OM REJSEUDGIFTER MED I SINE OVERVEJELSER. 

*** 

 

Gå til

Læs mere om trivsel