Søren Bystrup vinder EM sølv i duatlon

maj 22, 2017

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Podiet til EM middeldistance: Felix Köhler (GER), Benjamin Choquert (FRA) og Søren Bystrup.

Pressemeddelelse fra Søren Bystrup:

Det blev EM-sølv til den danske duatlet Søren Bystrup Jacobsen ved Europamesterskabet i mellemdistance duatlon søndag den 21. maj. Mesterskabet blev afholdt i den sydtyske by Sankt Wendel, hvor distancen 10 km løb – 60 km cykling – og 10 km løb blev tilbagelagt i et kuperet terræn med høj sol.

Bystrup har i sin løbetræning siden VM i september 2016 fokuseret på at genoptræne sin akillessene, der blev skadet sidste sommer og var derfor spændt på, hvad formen kunne bære i hans første løb i år. Men Bystrup leverede en sikker præstation og er således stærkt tilbage.

Bystrup prøvede at holde lidt igen på første løbetur, men havde alligevel ved første skift hentet ind på gruppen og kom ind som nr. 12 cirka 1 minut efter tyskeren Felix Köhler og 2 min efter franske Benjamin Choquert. På rutens 2. stigning angreb han og hentede efter cirka 30 km Köhler som han hurtigt satte af. Efter de 60 km på cykel havde Bystrup opnået en føring på ca. 1,5 minut foran Köhler. Det lykkedes at holde Köhler bag ham indtil de nåede de 9 km., hvor Köhler overhalede og tog føringen til målstregen.

“Jeg er rigtig godt tilfreds med min præstationen i dag, og især at jeg smadrede hele feltet på cyklen. Det var ærgerligt, at det ikke holdt hele vejen, men det er min første medalje ved EM, så jeg er tilfreds. Nu vil jeg fokusere på VM, hvor der er 150 km cykling, så forhåbentlig giver det mig en fordel der.” siger Bystrup. Bystrups næste store mål er således VM i Schweiz til september, hvor han igen skal møde blandt andre Felix Köhler og satser på en rematch.

Se resultater her

Artiklen er skrevet af presseansvarlig for Søren Bystrup – Ditte Sehested Kuhlmann

 

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

Kunne du tænke dig en weekend sammen med 99 andre ungdomstriatleter? Så er Triatlon Danmarks Ungdomscamp lige noget for dig. Læs mere …

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …