Søren Bystrup vinder EM sølv i duatlon

maj 22, 2017

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Podiet til EM middeldistance: Felix Köhler (GER), Benjamin Choquert (FRA) og Søren Bystrup.

Pressemeddelelse fra Søren Bystrup:

Det blev EM-sølv til den danske duatlet Søren Bystrup Jacobsen ved Europamesterskabet i mellemdistance duatlon søndag den 21. maj. Mesterskabet blev afholdt i den sydtyske by Sankt Wendel, hvor distancen 10 km løb – 60 km cykling – og 10 km løb blev tilbagelagt i et kuperet terræn med høj sol.

Bystrup har i sin løbetræning siden VM i september 2016 fokuseret på at genoptræne sin akillessene, der blev skadet sidste sommer og var derfor spændt på, hvad formen kunne bære i hans første løb i år. Men Bystrup leverede en sikker præstation og er således stærkt tilbage.

Bystrup prøvede at holde lidt igen på første løbetur, men havde alligevel ved første skift hentet ind på gruppen og kom ind som nr. 12 cirka 1 minut efter tyskeren Felix Köhler og 2 min efter franske Benjamin Choquert. På rutens 2. stigning angreb han og hentede efter cirka 30 km Köhler som han hurtigt satte af. Efter de 60 km på cykel havde Bystrup opnået en føring på ca. 1,5 minut foran Köhler. Det lykkedes at holde Köhler bag ham indtil de nåede de 9 km., hvor Köhler overhalede og tog føringen til målstregen.

“Jeg er rigtig godt tilfreds med min præstationen i dag, og især at jeg smadrede hele feltet på cyklen. Det var ærgerligt, at det ikke holdt hele vejen, men det er min første medalje ved EM, så jeg er tilfreds. Nu vil jeg fokusere på VM, hvor der er 150 km cykling, så forhåbentlig giver det mig en fordel der.” siger Bystrup. Bystrups næste store mål er således VM i Schweiz til september, hvor han igen skal møde blandt andre Felix Köhler og satser på en rematch.

Se resultater her

Artiklen er skrevet af presseansvarlig for Søren Bystrup – Ditte Sehested Kuhlmann

 

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.