Søren Bystrup vil slutte karrieren med et verdensmesterskab

jul 2, 2018

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Når den danske duatlet Søren Bystrup står på startstregen ved verdensmesterskaberne i langdistance duatlon i den schweiziske by Zofingen d. 2. september bliver det for allersidste gang.

Bystrup, der lige nu er nr.1 på verdensranglisten og nykåret europamester udtaler: ”Jeg føler at tiden er rigtig nu. Jeg har brugt de sidste 15 år af mit liv på at se, hvor langt jeg kunne nå indenfor duatlon, og det har været både spændende, hårdt og utrolig lærerigt, men jeg føler også, at jeg har opnået mit maksimale niveau, og så vil jeg hellere stoppe mens jeg er på toppen. Sport på topplan betyder også mange fravalg i hverdagen, og der glæder jeg mig til at få mere frihed i fremtiden.

Inden Bystrup skal køre om langdistance verdensmesterskabet i september venter kortdistance verdensmesterskaberne i Odense d. 6. juli på distancen 10 km løb, 40 km cykling og 5 km løb.
Jeg ser meget frem til at køre i Odense, men jeg er ikke i min bedste form lige nu. Jeg gemmer topformen til langdistanceverdensmesterskaberne, da jeg er mere specialiseret i den distance og derfor har en bedre vinderchance. Til gengæld håber jeg at kunne slutte med et brag der – det vil være stort at slutte med et verdensmesterskab.”

Bystrup har tidligere vundet 5 bronzemedaljer til verdensmesterskaberne i langdistance duatlon, som køres på distancen 10 km løb, 150 km cykling og 30 km løb.

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Igen i denne weekend viste de danske elitetriatleter, at de er med helt fremme i verdenseliten både på langdistance og på Sprint og i Mixed Relay. Det blev således til flere podieplaceringer…

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.