Søren Bystrup afslutter karrieren ved verdensmesterskaberne i Zofingen

aug 29, 2018

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Helmut Plohe

Pressemeddelse fra Søren Bystrup 

Det sidste verdensmesterskab: Søndag den 2. september stiller duatleten Søren Bystrup Jacobsen op til verdensmesterskabet i langdistance-duatlon i Schweiz for 10. gang. Mesterskabet bliver samtidig afslutningen på en lang karriere indenfor duatlon, der blandt andet har budt på adskillige Powerman-sejre, 5 VM-bronzemedaljer, en EM-sølv i 2017 og denne sæson en europamestertitel på hjemmebane.

På søndag går Bystrup således efter det sidste mål: en Verdensmestertitel. ”Det er afgørende for mig at nyde den sidste konkurrence i min karriere og give alt hvad jeg har. Men med fem bronzemedaljer på hylden, går jeg naturligvis efter en sejr – det kunne være et drømmeresultat at afslutte karrieren med.”siger Bystrup.

Den 19. august prøvede Bystrup formen af ved Powerman Østrig som han vandt med ca. 3,5 minut foran den tidligere dobbelte verdensmester franskmanden Gaël Le Bellec, der blev nummer to. Det tegner derfor godt, når Bystrup står på startstregen på søndag. Han siger ”Formen er rigtig god, men der er altid små bump på vejen, når man forbereder sig til sådan en konkurrence. Jeg har døjet med en forkølelse i ugen optil VM, men jeg satser på, at det ikke får nogen indflydelse på søndag”.

Feltet til VM er særligt stærkt i år, fortæller Bystrup. Det tæller tre tidligere verdensmestre, ovennævnte Le Bellec (Fra), Seppe Odeyn (Bel) og Maxim Kuzmin (Rus). Derudover har den tidligere europamester tyskeren Felix Köhler haft en god sæson. Ved europamesterskabet pressede han Bystrup til det sidste, da han løb ind på en 2. plads kun 14 sekunder efter Bystrup havde passeret målstregen. Som et ekstra joker til VM har triatleten Ronnie Schildknecht (Sch) meldt sin ankomst. Schildknecht har vundet Ironman Schweiz otte gange og har ved flere lejligheder placeret sig i top 5 ved Ironmans verdensmesterskab på Hawaii. Udover de nævnte, tæller feltet samtlige VM-podietagere fra de seneste fire verdensmesterskaber.

VM bliver afholdt i byen Zofingen, hvor duatleterne skal tilbagelægge først 10 km løb, så 150 km cykling og sidst 30 km løb, alt sammen i så kuperet terræn, at løbet går for at være et af verdens hårdeste multisportsstævner.

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.