Søren Bystrup afslutter karrieren ved verdensmesterskaberne i Zofingen

aug 29, 2018

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Helmut Plohe

Pressemeddelse fra Søren Bystrup 

Det sidste verdensmesterskab: Søndag den 2. september stiller duatleten Søren Bystrup Jacobsen op til verdensmesterskabet i langdistance-duatlon i Schweiz for 10. gang. Mesterskabet bliver samtidig afslutningen på en lang karriere indenfor duatlon, der blandt andet har budt på adskillige Powerman-sejre, 5 VM-bronzemedaljer, en EM-sølv i 2017 og denne sæson en europamestertitel på hjemmebane.

På søndag går Bystrup således efter det sidste mål: en Verdensmestertitel. ”Det er afgørende for mig at nyde den sidste konkurrence i min karriere og give alt hvad jeg har. Men med fem bronzemedaljer på hylden, går jeg naturligvis efter en sejr – det kunne være et drømmeresultat at afslutte karrieren med.”siger Bystrup.

Den 19. august prøvede Bystrup formen af ved Powerman Østrig som han vandt med ca. 3,5 minut foran den tidligere dobbelte verdensmester franskmanden Gaël Le Bellec, der blev nummer to. Det tegner derfor godt, når Bystrup står på startstregen på søndag. Han siger ”Formen er rigtig god, men der er altid små bump på vejen, når man forbereder sig til sådan en konkurrence. Jeg har døjet med en forkølelse i ugen optil VM, men jeg satser på, at det ikke får nogen indflydelse på søndag”.

Feltet til VM er særligt stærkt i år, fortæller Bystrup. Det tæller tre tidligere verdensmestre, ovennævnte Le Bellec (Fra), Seppe Odeyn (Bel) og Maxim Kuzmin (Rus). Derudover har den tidligere europamester tyskeren Felix Köhler haft en god sæson. Ved europamesterskabet pressede han Bystrup til det sidste, da han løb ind på en 2. plads kun 14 sekunder efter Bystrup havde passeret målstregen. Som et ekstra joker til VM har triatleten Ronnie Schildknecht (Sch) meldt sin ankomst. Schildknecht har vundet Ironman Schweiz otte gange og har ved flere lejligheder placeret sig i top 5 ved Ironmans verdensmesterskab på Hawaii. Udover de nævnte, tæller feltet samtlige VM-podietagere fra de seneste fire verdensmesterskaber.

VM bliver afholdt i byen Zofingen, hvor duatleterne skal tilbagelægge først 10 km løb, så 150 km cykling og sidst 30 km løb, alt sammen i så kuperet terræn, at løbet går for at være et af verdens hårdeste multisportsstævner.

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

Kunne du tænke dig en weekend sammen med 99 andre ungdomstriatleter? Så er Triatlon Danmarks Ungdomscamp lige noget for dig. Læs mere …

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …