Sølv til Sif Bendix Madsen ved Ungdoms OL i Buenos Aires

okt 8, 2018

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Wagner Araujo / ITU media

Sif Bendix Madsen (KTK86) sikrede sig søndag en flot sølvmedalje ved Ungdoms OL i Buenos Aires! Sif satte et stort aftryk på racets udvikling med en stærk svømning og udbrud på cykeldelen, og først på de allersidste meter måtte hun se sydafrikaren Amber Schlebusch løbe forbi. 

32 piger fra 32 forskellige nationer i årgangene 2001-2002 stillede til start i triatlonkonkurrencen til de tredje Ungoms Olympiske Lege, som afholdes i Buenos Aires.

Sif havde det højeste startnummer og måtte derfor vælge plads på pontonen som den sidste. Det betød dog ikke noget for Sif, der havde en rigtig god svømning. Feltet blev splittet i flere små grupper. Sif var i den forreste gruppe og forlod vandet i tredje position.

Japanske Uchida var særklasse og var alene i spidsen ca. 20sek foran en lille gruppe gruppe med Sif.
Et super hurtigt første skifte gav Sif muligheden for at køre parløb med schweiziske Anja Weber, da andre piger havde udfordringer med at følge det høje tempo i skiftezonen og tabte terræn.

Sif og Weber fandt ind i et godt samarbejde på de 20km cykling og udbyggede forspringet omgang for omgang. Ind i anden skiftezone var forspringet til de otte forfølgere på ca. 50sek og dermed så det rigtig godt ud i forhold til at vinde en af de eftertragtede medaljer.
Længe så det faktisk ud til at medaljen skulle være af den fineste karat, men Amber Schlebusch fra Sydafrika kom løbende hurtigt bagfra. Efter 2,5km var forspringet nede på 15sek og med ca. 500m til mål passerede sydafrikaneren Sif.
Weber fra Schweiz vandt bronze.

1. Amber Schlebusch (Sydafrika) 58.45
2. Sif Bendix Madsen (Danmark) 58.56
3. Anja Weber (Schweiz) 59.36

En rigtig flot præstation af Sif, som har haft en vanskelig sæson afbrudt af skader og sygdom, men nu er tilbage igen et flot resultat!

Se resultater her

Ungdoms OL er ikke slut endnu for Sifs vedkomne. På torsdag gælder det mixed relay konkurrencen. En disciplin, hvor man til Ungdoms OL er inddelt i kontinentalhold. De to bedste piger fra Europa kommer på Europa 1 holdet. Det er altså Sif og Anja Weber. Hvem de skal køre på hold med afgøres i dag når drengenes individuelle konkurrence afgøres.

 

De eneste levende billeder fra konkurrencen vi har kunnet finde er denne video. Se her

Stort tillykke til Sif og held og lykke med mixed relay på torsdag!

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Mens der de seneste 20 år er blevet undersøgt en masse om doping i elitesporten, er der stadig mange ubesvarede spørgsmål om doping i breddeidrætten. Derfor sættes der nu fokus på området gennem en undersøgelse, der er den hidtil største af sin slags – og jeres foreninger kan hjælpe med at gøre os alle klogere.