Skole OL Case: Forløb med Odense Triathlon Klub

nov 18, 2020

Lumby Skole har haft besøg af Odense Triathlon Klub

Af: Skole OL

”Det har været den bedste undervisning nogensinde!” Sådan lyder det fra eleverne i 3.-6. klasse på Lumby Skole i Odense, som hver især har haft besøg af Odense Triathlon Klub til et Skole OL undervisningsforløb.

Skole OL forløb er et tilbud om et gratis undervisningsforløb, som en lokal forening står for. Det er en unik mulighed for at give eleverne et indblik i det lokale foreningsliv. Foreningerne står klar med dygtige trænere, som er vant til at lære fra sig, og som må siges at være eksperter inden for netop deres idræt.

Formålet med forløbet var, fra Odense Triathlons synspunkt, at vise eleverne, hvad triatlontræning for børn og unge går ud på. Mange har fordomme om, at triatlontræning kun handler om at cykle og løbe lange ture, og denne frygt havde eleverne da også inden forløbet. Denne fordom blev dog i den grad manet til jorden. Undervisningen bestod nemlig i høj grad af lege, som indeholdt elementer fra sportsgrenen, såsom løbeteknik, hastighed og reaktionsevne, slalom og sving på cykel, og skiftetræningsøvelser med konkurrencer i at tage sin cykelhjem hurtigst af og på. Hele forløbet kulminerede i en duatlon med 100m løb og 500m cykling i par af to, så eleverne kunne afprøve alt det, de havde øvet i løbet af de fire undervisningsgange. Odense Triathlon Klub besøgte skolen i klassernes idrætstimer i fire uger i streg.

Reaktioner fra lærere og elever
Det har været en meget positiv oplevelse for eleverne, som har prøvet en masse nye ting og fået større forståelse for triatlon, og hvad man kan møde i en triatlonklub. En af klassernes idrætslærer siger bl.a.: ”Trods elevernes forskellige forudsætninger formåede Odense Triathlon at fange deres nysgerrighed og opmærksomhed, således at der var højt tempo og humør hele vejen igennem. Som lærer er jeg blevet inspireret, og jeg har fået præsenteret en masse gode øvelser, som jeg vil bruge i min idrætsundervisning fremadrettet.”

Eleverne håber desuden, at Odense Triathlon kommer på besøg igen til sommer, så de også kan få svømmedelen med.

Kunne du også godt tænke dig et gratis undervisningsforløb for din klasse, så tag kontakt til din lokale forening og forhør dig om mulighederne. Du kan finde en oversigt over alle foreningerne her.

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

Kunne du tænke dig en weekend sammen med 99 andre ungdomstriatleter? Så er Triatlon Danmarks Ungdomscamp lige noget for dig. Læs mere …

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …