Skole OL Case: Forløb med Odense Triathlon Klub

nov 18, 2020

Lumby Skole har haft besøg af Odense Triathlon Klub

Af: Skole OL

”Det har været den bedste undervisning nogensinde!” Sådan lyder det fra eleverne i 3.-6. klasse på Lumby Skole i Odense, som hver især har haft besøg af Odense Triathlon Klub til et Skole OL undervisningsforløb.

Skole OL forløb er et tilbud om et gratis undervisningsforløb, som en lokal forening står for. Det er en unik mulighed for at give eleverne et indblik i det lokale foreningsliv. Foreningerne står klar med dygtige trænere, som er vant til at lære fra sig, og som må siges at være eksperter inden for netop deres idræt.

Formålet med forløbet var, fra Odense Triathlons synspunkt, at vise eleverne, hvad triatlontræning for børn og unge går ud på. Mange har fordomme om, at triatlontræning kun handler om at cykle og løbe lange ture, og denne frygt havde eleverne da også inden forløbet. Denne fordom blev dog i den grad manet til jorden. Undervisningen bestod nemlig i høj grad af lege, som indeholdt elementer fra sportsgrenen, såsom løbeteknik, hastighed og reaktionsevne, slalom og sving på cykel, og skiftetræningsøvelser med konkurrencer i at tage sin cykelhjem hurtigst af og på. Hele forløbet kulminerede i en duatlon med 100m løb og 500m cykling i par af to, så eleverne kunne afprøve alt det, de havde øvet i løbet af de fire undervisningsgange. Odense Triathlon Klub besøgte skolen i klassernes idrætstimer i fire uger i streg.

Reaktioner fra lærere og elever
Det har været en meget positiv oplevelse for eleverne, som har prøvet en masse nye ting og fået større forståelse for triatlon, og hvad man kan møde i en triatlonklub. En af klassernes idrætslærer siger bl.a.: ”Trods elevernes forskellige forudsætninger formåede Odense Triathlon at fange deres nysgerrighed og opmærksomhed, således at der var højt tempo og humør hele vejen igennem. Som lærer er jeg blevet inspireret, og jeg har fået præsenteret en masse gode øvelser, som jeg vil bruge i min idrætsundervisning fremadrettet.”

Eleverne håber desuden, at Odense Triathlon kommer på besøg igen til sommer, så de også kan få svømmedelen med.

Kunne du også godt tænke dig et gratis undervisningsforløb for din klasse, så tag kontakt til din lokale forening og forhør dig om mulighederne. Du kan finde en oversigt over alle foreningerne her.

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.