Sensationelt dansk EM-guld i mix-stafet i Kitzbühel!

jun 18, 2017

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

EM guld i mix-stafet. Fra venstre: Anne Holm (Ganløse Tri-Center), Emil Deleuran (Fredericia Triathlon Team), Sif Bendix Madsen (Tri4 / Gentofte Svømmeklub) og Andreas Schilling (Fredericia Triathlon Team / Tri Team SDU)
Foto: Dansk Triatlon Forbund

Danmark har netop vundet sensationelt EM-guld i mix-stafet i Kitzbühel! En disciplin der lige er kommet på OL-programmet, som vi har skrevet om så sent som i den sidste nyhed her på triatlon.dk (læs her).
Holdet bestod af Anne Holm (Ganløse Tri-Center) på førsteturen, Andreas Schilling (Fredericia Triathlon Team / Tri Team SDU) på andenturen, Sif Bendix Madsen (Tri4 / Gentofte Svømmeklub) på tredjeturen og Emil Deleuran (Fredericia Triathlon Team) på fjerdeturen.

Danmark stillede med et hold bestående af en senior triatlet (Schlling) en U23 triatlet (Deleuran), en juniorpige (Holm) og en ungdom B triatlet (Bendix Madsen). På trods af holdets lave alder formåede holdet altså at vinde en helt forrygende sejr i en medrivende konkurrence!

Sådan udviklede mix-staffetten sig
Anne Holm havde ikke den allerbedste svømning og hun havde lidt problemer med hjelmen i T1, så hun startede cyklingen 5 sekunder efter en gruppe med 7 piger og 2 piger yderligere 10sek fremme. Men Anne kørte gruppen ind meget hurtigt og bliver i gruppen frem til T2. På løbet taber Anne ca. 35sek til den meget hurtige franske pige Beaugrande, derefter kommer nationerne som perler på en snor. Anne sender Schilling afsted i 10. position.

Schilling svømmer godt på de 250m og henter en smule ind på dem foran, men der hvor der for alvor sker noget er på de 10km cykling, hvor Schilling er i særklasse og brager frem i feltet. Og efter de 1,8km løb er Danmark pludselig på 2. pladsen efter en formidalen præstation og står nu med gode kort på hånden.

Men det var 15-årige Sif Bendix Madsen der skulle ud på tredjeturen, og selvom hun vandt sølv i juniorpigernes race i fredags, så kunne man ikke med rimelighed forvente at hun ville kunne gøre en stor forskel på en seniorstafet. MEN, Sif leverede en helt fabelagtig tredjetur. Efter en lidt rusten svømning de første 125m fik hun smidt nerverne og så gik det ellers over stok og sten. Sif, der ikke er en særlig stor pige, trådte så mange watt på de 5km cykling, at der opstod et stort hul ned til forfølgerne. Og på de 1,8km løb fortsatte hun bare de gode takter og aflevere Deleuran i en ønskeposition på sidsteturen med et forspring på ca. 35sek til forfølgerne; Frankrig, Rusland, Østrig, Schweiz, Belgien og England.

På de 250m svømning kom de andre lande stærkt bagfra, men Deleuran svømmede også godt, og han startede cykeldelen med et forspring på 30sek. Herfra var det meget nervepirrende for alle os på sidelinjen. Det var ikke givet, at Deleuran ville holde forspringet da der kom samling på bagved, og man kører som bekendt noget hurtigere i en gruppe end som enkeltstart.
Men da Deleuran kom til syne i horisonten efter de 5km cykling havde han stadigvæk et forspring, men dog kun på 20sek. Og franskmanden Montoya (der vandt sølv ved individuelt EM i går) kom blæsende bagfra.
Men Deleuran holdt franskmanden og russeren bag sig og dermed blev Danmark sensationelt Europamestre og så endda i en olympisk disciplin!

Dansk Triatlon Forbunds formand Mads Freund var tilstede i Kitzbühel: “Hvilken magisk dag i Kitzbühel for dansk triatlon. Straks efter at mixstafet er annonceret som en ny olympisk disciplin vinder Danmark EM guld – og så med 2 juniorer på holdet! Tak for en historisk bedrift til Sif, Andreas, Anne og Emil”. 

Se resultater her

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)
Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.