Alle berørt af COVID-19 situationen

apr 3, 2020

Kære medlemmer

Alle berørt af COVID-19 situationen
Selvom Triatlon Danmarks kontor i Idrættens Hus nu har stået tomt i mere end 14 dage, og vi ansatte arbejder alle hjemmefra – hver for sig, så står vi stadig til rådighed for jer medlemmer.

Har I triatlonrelaterede spørgsmål store som små, så tøv ikke med at henvende jer. I fanger os enten på post@triatlon.dk eller på telefon 2928 4304.

Gode til at støtte og opmuntre hinanden
Vi ved, at mange af jer savner klubben, fællestræningen og ikke mindst de sociale fællesskaber, som for mange betyder rigtigt meget i hverdagen. Heldigvis ser vi både på sociale medier og fra dem vi taler med, at mange af jer er rigtige gode til at opmuntre, støtte og give hinanden gode tips til, hvordan man kan træne og holde formen ved lige.

Vi hører om fælles online-klubtræning på hometrainer, løbeudfordringer og sågar fælles online-klubyoga. Det er virkeligt inspirerende og dejligt at se den opbakning, som I giver hinanden i denne udfordrende tid. Det giver håb for, at vi alle kan komme endnu stærkere tilbage efter COVID-19.

Materiale sendt til jeres klubformænd
For at bakke op om alle disse gode initiativer, har vi sendt inspirationsmateriale til træning ud til alle klubformænd, som kan bruges til inspiration til fællestræning hver for sig. Og er man mere med på beatet end undertegnet, må man også meget gerne benytte #fællestræninghverforsig, når man uploader til enten Instagram eller Facebook. Så kan vi inspirere og lade os inspirere af hinanden, indtil vi igen kan mødes.

Triatlon Guld & træningstips
På Triatlon Danmarks Facebook-side vil der dagligt i den kommende tid blive delt enten ”Triatlon Guld” fra arkiverne eller træningstips, så hold endelig øje med siden. I er selvfølgelig stadig meget velkommen til at komme med jeres input, hvis I ligger inden med noget, der kan give et smil på læben og/eller bruges i træningsregi.

Endnu er vandet for koldt til svømning
Vi ved, at rigtigt mange savner svømning i svømmehallen. Vi vil dog på det kraftigste anbefale, at I afholder jer fra at hoppe i havet eller andet åbent vand for at stille svømmetrangen. Vandtemperaturen er desværre stadig så lav, at man i værste tilfælde risikerer hypotermi, og medregnet det faktum, at man skal holde afstand og ikke må mødes i større forsamlinger, gør det alt for risikabelt. Samtidigt har vores allesammens sygehusvæsen nok at se til netop nu, så vi behøver ikke presse dem yderligere.

Triatlon Danmark fraråder al svømning i vand under 13 grader. Der afholdes ikke triatlonkonkurrencer i hverken ITU eller Triatlon Danmark regi med vandtemperaturer under 13 grader. Derfor kan vi kun anbefale, at man finder alternativer til svømmeturen indtil vandtemperaturen stiger og der kommer nye retningslinjer fra DIF og myndighederne. DIFs anbefalinger kan læses her.

Udsatte eller aflyst stævner – og deraf afledte effekter for både deltagere og arrangører
Mange af de stævner, som I har trænet hårdt frem imod hele vinteren, bliver enten flyttet til senere datoer eller i værste fald aflyst. Det er selvfølgelig rigtigt ærgerligt, men vi ved at stævnearrangørerne, uanset om det er kommercielle eller klubafholdte stævner, gør alt, hvad der står i deres magt for at finde alternative datoer og ikke mindst undersøge de økonomiske implikationer som COVID-19 har.

Triatlon Danmark er i lighed med mange andre forbund, i løbende dialog med Danmarks Idræts Forbund (DIF) om dette aspekt. Vi ved, at netop stævneafholdelse udgør en væsentlig indtægtskilde for mange klubber. Desværre er de hjælpepakker, som indtil videre er meldt ud fra regeringens side ikke meget gavn for stævnearrangerende klubber, da det kræver et deltagerantal over 1000. Vi er bekendt med, at DIF arbejder på at få dette kriterie ændret, således at også mindre stævnearrangører kan få del i hjælpepakken. DIF sendte onsdag d. 1. april denne Pressemeddelelse ud.

Spørgeskema til samtlige klubber for at få overblik over de økonomiske konsekvenser af COVID-19
DIF skriver: ”DIF og DGI har i denne uge sendt en spørgeskemaundersøgelse ud til samtlige danske foreninger og klubber. Formålet med denne undersøgelse er at få et indledende overblik over, hvilke økonomiske konsekvenser COVID-19 pandemien har fået og får for dansk foreningsidræt i DGI’s og DIF’s foreninger og klubber. Svarene er vigtige og vil give DIF og DGI det bedst mulige fakta-grundlag om de økonomiske konsekvenser for idrætten i vores videre drøftelser med regeringen samt myndigheder nationalt og lokalt.

Triatlon Danmark står til rådighed for alle sine klubber, der ønsker hjælp med besvarelse af denne spørgeskemaundersøgelse.

Sidst men ikke mindst kære medlemmer – en lille bøn herfra – om at vi alle bakker op om vores lokale triatlonklub ved selvfølgelig at forny vores kontingent, også selvom der i disse uger kun er mulighed for online fællestræning. Således vil klubberne også være der for os, når landet igen bliver åbnet op.

Med sportslig hilsen
Triatlon Danmark
Morten Fenger, direktør

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Mens der de seneste 20 år er blevet undersøgt en masse om doping i elitesporten, er der stadig mange ubesvarede spørgsmål om doping i breddeidrætten. Derfor sættes der nu fokus på området gennem en undersøgelse, der er den hidtil største af sin slags – og jeres foreninger kan hjælpe med at gøre os alle klogere.