Schilling slutter som samlet 17er efter drama-finale

sep 19, 2016

En flot samlet nr.17 i World Triathlon Series 2016! Det er hvad Andreas Schilling bliver noteret for.

World Triathlon Series Grand Final på Cozumel blev en rigtig hård omgang for Andreas Schilling der blev nr 38 i det skoldhede løb. Det var varmt og samtidig var luftfugtigheden at sammenligne med et drivhus. Ikke den bedste kombination for en skandinav, men en stærk fight gav lidt point i sidste ende og det var nok til en rigtig flot samlet VM 17. plads for 2016-sæsonen!

Inden Mario Mola blev kåret som vinder WTS 2016 var gået en en vanvittig afslutning, hvor Jonathan Brownlee kollapsede kun 400-500m før målstregen.

 

Trods en udsættelse fra 22.30 til 23.36 dansk tid satte varmen sit præg på løbet.

I følge Pastaparty.dk var der før starten lagt op til at der skulle ske splittelser allerede undervejs på dagens 1500 meter svømning. Men sådan gik det ikke. På nær et par atleter som faldt fra i løbet af første halvdel af svømningen, skete der ingen nævneværdig udskilning. Det var således et stort samlet felt som kom op af vandet. Jonathan og Alistair Brownlee var blandt de første til at få fast grund under fødderne, imens forhåndsfavoritten Mario Mola kom op cirka midt i feltet 21 sekunder efter Aurelien Raphael som var første mand på land.

 

Pastaparty.dk skriver at brødrende Brownlee, var de blandt de første til at hoppe på cyklen efter T1. En frontgruppe på ni mand blev hurtigt dannet og i denne gruppe sad blandt andre bronzevinderen fra Rio, Henri Schoeman og naturligvis de to gange Brownlees. Hverken Richard Murray eller Mario Mola formåede at komme med i frontgruppen. De måtte derfor sidde i det der ret hurtigt blev til det store hovedfelt. Også Andreas Schilling kom ud af T1 i det senere hovedfelt.

 

Da feltet ikke umiddelbart henter ind på de otte mand i front, vælger Mario Mola at han ikke længere vil deltage i forfølgelsesarbejdet. Af forhåndsfavoritterne i feltet er det dermed kun Murray som trækker læsset. Og det kan tydeligt ses på mellemtiderne. Det bliver da også frontgruppen som ankommer i T2 et godt stykke foran feltet. Hele 1:31 er der i mellem de forreste og hovedfeltet efter 40 kilometers cykling. Schilling kommer dermed ind i T2 sammen med både Murray og Mola.

I løbeskoene er det hurtigt særligt Jonathan Brownlee som sætter dagsordenen. Der er ikke løbet mange meter førend at han har lagt sig alene i front sammen med Henri Schoeman. Alistair Brownlee ser i starten af løbet ikke ud til at have en god dag, men han får hurtigt kontakt med sin bror og sydafrikanske Schoeman.

Bagfra sætter Mario Mola turbo på og ser i de første par kilometer ud til at han nok skal få indhentet fronttrioen. Det høje tempo kan han dog ikke holde og må sætte farten en lille smule ned i varmen.

Der er hele syv væskedepoter undervejs på løberutens 2,5 kilometers rundstrækning og atleterne ser ud til at bruge dem alle sammen. Det er tydeligt at hverken varmen eller luftfugtigheden på Cozumel er sjovt at konkurrere i.

Med 3,7 kilometer tilbage, øger netop Jonathan Brownlee tempoet. Det øgede tempo sætter først brormand Alistair og kort derefter må Schoeman også slippe Jonathans høje fart. Således har manden i front med 2,5 kilometers løb tilbage et forspring på syv sekunder til Schoeman og det ser kun ud til at han øger sit forspring.

Men med kun få hundrede meter tilbage, sker der det som man mindst venter. Jonathan Brownlee begynder at blive desorienteret og svinger fra side til side med sine ben. Han ligner praktisk talt en som ikke aner hvor han befinder sig.

Brownlee får sig kæmpet hen til dagens sidste væskedepot hvor han er ved at kollapse. Det ser Alistair dog og griber fat i ham. Schoeman kommer hurtigt bagfra og er med meget kort til mål nu manden i front.

Og det bliver også Henri Schoeman som løber først over målstregen som vinder af World Triathlon Series Grand Final i Cozumel. Alistair Brownlee må nærmest bære sin bror hele vejen til målstregen og da de to kommer i mål, kollapser Jonathan og må have lægehjælp med det samme.

Bagfra har både Mario Mola og Richard Murray fået indhentet meget af fronttrioens forspring. De når dog ikke at indhente brødrende Brownlee som dermed tager dagens anden- og tredjeplads.

Andreas Schilling får sig kæmpet i mål med en placering som nummer 38. Umiddelbart ikke en placering som er pragende, men efter at have kæmpet hele dagen og starte det afsluttende løb med en placering som nummer 42, må en placering som nummer 38 være ganske godkendt.

Med Jonathan Brownlees kollaps, lykkedes det lige akkurat for Mario Mola at vinde den samlede stilling i World Triathlon Series og kan dermed kalde sig for ITU verdensmester 2016.

Nummer to i den samlede stilling bliver Jonathan Brownlee, imens spanske Fernando Alarza tager den samlede tredjeplads.

Det lykkedes lige akkurat ikke Andreas Schilling at forsvare sin 15. plads som han ellers havde som mål. Han slutter årets World Series på en samlet 17. plads som også er hans klart bedste samlede resultat.

1 Henri Schoeman, Sydafrika
2 Jonathan Brownlee, Storbritanien
3 Alistair Brownlee, Storbritanien

38 Andreas Schilling, Danmark

Du kan se en video fra da Jonathan er ved at kollapse på løberuten her. Og her er en video hvor du kan se hvordan Alistair nærmest bærer Jonathan i mål.

Du kan læse hele race-referatet som vi har plukket i – tak for det! – ved at klikke på linket til pastaparty.dk her

 

 

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)
Age Group-atleter på podiet ved VM Powerman i Zofingen

Age Group-atleter på podiet ved VM Powerman i Zofingen

Ved det netop overståede 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen var Danmark også repræsenteret blandt Age Group (AG)-atleterne og det med fine resultater til følge. læs mere…

Testsamling i september 2021

Testsamling i september 2021

Lørdag blev der afholdt testsamling for ungdomstriatleterne. Testsamlingen blev afholdt i forbindelse med ungdomscampen på Glamsbjerg Idrætsefterskole…