Schilling sæsondebuterer i Kina

maj 4, 2017

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Der bliver kamp om hver eneste placering på de korte distancer i Chengdu. Foto: Internation Triathlon Uninon

Andreas Schilling (Fredericia Triathlon Team/Tri Team SDU) sæsondebuter ved en afdeling af World Cuppen som afholdes i Chengdu, Kina. Her starter jagten på et godt samlet VM resultat i 2017. 

Schilling havde en kanonsæson i 2016 med OL-kvalifikation, en samlet 17. plads i VM-serien, en 4. plads ved World Triathlon Series Stockholm, podieplacering i World Cup New Plymouth, nordisk mesterskab på hjemmebanen i Fredericia og mange andre gode resultater.

Chengdu World Cup – sprint og supersprint 
De gode takter fra 2016 skal Schilling bygge videre på i 2017 og det hele starter på lørdag i Chengdu. Denne afdeling af World Cuppen er lidt speciel da der dystes over to dage. Semifinaler om lørdagen og A- og B-finaler om søndagen.
Lørdagens distance er den klassiske sprintdistance på 750m svømning – 20km cykling – 5km løb. Mens finalen om søndagen køres i et supersprint format på distancen 400m svømning – 10,2km cykling – 2,5km løb.

Fra semifinalerne kvalificerer top-30 sig til A-finalen. 27 direkte og de 3 hurtigste tider. I herrernes race er der 3 semifinaler, så top-9 i hver semifinale er garanteret en plads i finalen. Derfor vil vi helt sikkert se nogle taktiske semifinaler, hvor atleterne vil spare så meget på kræfterne til finalen som overhovedet muligt. Der er dog den detalje, at man i semifinalerne også kæmper om seedningen til finalen, og det kan faktisk være ret afgørende om man får en god placering på pontonen i finalen når der kun er lidt over 100m til første bøje. Her er det fordelagtigt at have en god seedning, så man kan vælge den korteste vej til 1. bøje.

Startlisten tæller stærke navne som Pevtsov (AZE), Polyanskiybrødrene (RUS), Varga (SVK), Hauser (AUS), Djikstra (GBR), Willian (AUS) m.fl. Schilling er godt seedet og også en af favoritterne i racet.

Første islandske World Cup start nogensinde
Ud over Schilling er også Edda Hannesdottir til start i Chengdu. Edda træner til dagligt med Tri Team SDU i Odense og hun har gjort store fremskridt siden hun flyttede til i september måned 2016. Så det skal blive rigtig spændende at se om Island kan få sine første World Cup point nogensinde!

Læs den internationale triatlon unions (ITU) optakt til racet i Chengdu, og find startlister her

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Igen i denne weekend viste de danske elitetriatleter, at de er med helt fremme i verdenseliten både på langdistance og på Sprint og i Mixed Relay. Det blev således til flere podieplaceringer…

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.