Schilling nordisk mester på hjemmebane

aug 31, 2016

4. afdeling af Danske Invest DM TRI Serien i Fredericia var samtidig Nordiske Mesterskaber.
Stævnet i Fredericia var af høj standard. Både på det sportslige plan, men også på stævnesetup og afvikling.

Elite herrer Nordiske Mesterskaber
Sverige og Danmark stillede med landenes stærkeste kortdistancetriatleter med Andreas Schilling (Fredericia Triathlon Team) som den store favorit. Derudover var der 4 stærke unge tyske triatleter og en enkelt portugiser – Vasco Vilaca, der træner i Sverige. Norge stillede med én triatlet, da der var norske mesterskaber om søndagen.

Svømningen blev ledt an af Daniel Bækkegård (Ganløse Tri-Center) med klubkammerat Casper Stenderup på ben. De fik slået et lille hul til resten af feltet på de første 200m, men ved første bøje var der rimelig samling på feltet. Ved afslutningen af de 750m svømning var det fortsat Bækkegård i front og med 5 mand lige efter sig inkl. Stenderup, Miki Taagholt (Ganløse Tri-Center), Eirik Ravnan (NOR), Joel Vikner (SWE) og Jannik Schaufler (GER).
Igennem skiftezonen fik Schilling, Emil Deleuran (Fredericia Triathlon Team) og Ludwig Fleetwood (SWE) skabt afstand til resten af en stor 2. gruppe, som de havde svømmet med. Schilling viste OL-formatet og fik kørt trioen op til frontgruppen på de første kilometer af cyklingen, så de nu var 9 mand.

Bagved var en 11-mandsgruppe samlet med blandt andet den tyske outsider Lasse Lührs, der vandt Junior EM i 2015, ungdoms europamesteren fra i år, Vilaca (POR), den talentefulde svensker Gabriel Sandör, Mathias Petersen (Ikast Triatlon), Henrik Klemmensen (Fredericia Triathlon) mfl.

Afstanden mellem de to grupper lå og vippede mellem 10 og 20sekunder igennem de 20km, men det blev ved lige ved og næsten for 2. gruppe, der ikke fik skabt samling på tingene.

Ud ad andet skifte var Schaufler hurtigt afsted og det så lovende ud for ham. Men efter 2,5km var det fortsat åbent hvem der skulle løbe afsted med sejren. De to fredericianere Schilling og Deleuran løb side om side med Schaufler, og så var Vilaca næsten kommet op til fronten fra 2. gruppe, kun 3sek efter de førende.

Publikum ventede derfor med spænding på at se, hvem der som den første ville komme rundt i svinget fra Danmarksgade ind på Øster Voldgade og kunne lade sig tiljuble de sidste 100m frem til målstregen.
Og det blev den ventede sejr til Schilling, der viste hvorfor han i denne sæson har opnået mange flotte resultater og en OL-kvalifikation. I mål omfavnede Schilling Deleuran, der løb i mål som en meget flot nr. 2. Schaufler holdt hjem til en 3. plads.
I et spændende sprintopgør vandt Stenderup kampen om 4. pladsen, Fleetwood blev 5’er og Vilaca 6’er.

Se resultater her

Foto: Helle Deleuran

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Der løbes koncentreret ud af skiftezonen. Foto: Fotografen

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Mens der de seneste 20 år er blevet undersøgt en masse om doping i elitesporten, er der stadig mange ubesvarede spørgsmål om doping i breddeidrætten. Derfor sættes der nu fokus på området gennem en undersøgelse, der er den hidtil største af sin slags – og jeres foreninger kan hjælpe med at gøre os alle klogere.