Schilling jagter VM-point i første WTS-race på Bermuda

apr 27, 2018

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Lea Hoffmann

Andreas Schilling (Fredericia Triathlon Team / Tri Team SDU) kører sit første race i sæsonen når 2. afdeling af World Triathlon Series i morgen køres på Bermuda. Racet køres på den olympiske distance, 1500m svømning – 40km cykling – 10km løb.

ITU har i de seneste sæsoner placeret flere af deres events på eksotiske destinationer. I 2016 blev Grand Final afholdt på ferieøen Cozumel i Mexico, Abu Dhabi har været en del af WTS-kalenderen i de seneste 4 år og nu er turen altså kommet til Bermuda, som blandt andet byder på flot koralrev og noget af det klareste vand man kan overhovedet kan forestille sig. Hovedstaden Hamilton var i 1996 og 1997 vært for World Cup afdelinger og det er også i Hamilton der skal dystes denne gang, men nu på den helt store scene i WTS-sammenhæng.

Første afdeling af WTS-serien blev afholdt i Abu Dhabi, hvor det usandsynlige skete – det regnede! Hvilket medførte at over halvdelen af atleterne i herrerfeltet var en tur i asfalten. Denne gang ser det heller ikke ud til at arrangørerne skal have heldet med sig. Vejrudsigten lover 22 grader, heldagsregn og en vind på 11 m/s der kommer til at stå vinkelret på cykelruten. Dertil krydret med en heftig stigning/nedkørsel på den 4km lange cykelrute, der skal gennemkøres 10 gange, kan komme til gøre racet meget hårdt.

Schilling rejste direkte fra landsholdets 14 dages træningslejr på Mallorca, ved Flow Fit Mallorca, til Bermuda, hvor han har opholdt sig de sidste 2 uger for at vænne sig til den relativt høje luftfugtighed der er på ø-gruppen.
I WTS-serien er det de 5 bedste resultater samt finalestævnet – Grand Final, der tæller med i den samlede pointstilling. Og da Schilling ikke var med i Abu Dhabi vil det selvsagt være belejligt med et godt resultat på Bermuda for at komme i gang med pointhøsten.
Schilling blev sidste år en flot nr. 11 i WTS.

Følg Schilling via livestreaming på triathlonlive.tv fra kl. 18.00 DK-tid.
Herrerne er i mål ca. 18.45, og kvinderne med den lokale storfavorit Flora Duffy starter kl. 21.00.

De resterende stævner på WTS-kalenderen
28. april Bermuda
12.-13. maj Yokohama
9.-10. juni Leeds
14.-15. juli Hamburg
27. juli Edmonton
25.-26. august Montreal
15.-16. september Gold Coast

Læs den Internationale Triathlon Unions (ITU) raceoptakt her

Se startlisten her

Og se pressekonference, cykelrute gennemkørsel mm. på ITU’s facebookside her

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

Kunne du tænke dig en weekend sammen med 99 andre ungdomstriatleter? Så er Triatlon Danmarks Ungdomscamp lige noget for dig. Læs mere …

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …