Schilling jagter VM-point i første WTS-race på Bermuda

apr 27, 2018

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Lea Hoffmann

Andreas Schilling (Fredericia Triathlon Team / Tri Team SDU) kører sit første race i sæsonen når 2. afdeling af World Triathlon Series i morgen køres på Bermuda. Racet køres på den olympiske distance, 1500m svømning – 40km cykling – 10km løb.

ITU har i de seneste sæsoner placeret flere af deres events på eksotiske destinationer. I 2016 blev Grand Final afholdt på ferieøen Cozumel i Mexico, Abu Dhabi har været en del af WTS-kalenderen i de seneste 4 år og nu er turen altså kommet til Bermuda, som blandt andet byder på flot koralrev og noget af det klareste vand man kan overhovedet kan forestille sig. Hovedstaden Hamilton var i 1996 og 1997 vært for World Cup afdelinger og det er også i Hamilton der skal dystes denne gang, men nu på den helt store scene i WTS-sammenhæng.

Første afdeling af WTS-serien blev afholdt i Abu Dhabi, hvor det usandsynlige skete – det regnede! Hvilket medførte at over halvdelen af atleterne i herrerfeltet var en tur i asfalten. Denne gang ser det heller ikke ud til at arrangørerne skal have heldet med sig. Vejrudsigten lover 22 grader, heldagsregn og en vind på 11 m/s der kommer til at stå vinkelret på cykelruten. Dertil krydret med en heftig stigning/nedkørsel på den 4km lange cykelrute, der skal gennemkøres 10 gange, kan komme til gøre racet meget hårdt.

Schilling rejste direkte fra landsholdets 14 dages træningslejr på Mallorca, ved Flow Fit Mallorca, til Bermuda, hvor han har opholdt sig de sidste 2 uger for at vænne sig til den relativt høje luftfugtighed der er på ø-gruppen.
I WTS-serien er det de 5 bedste resultater samt finalestævnet – Grand Final, der tæller med i den samlede pointstilling. Og da Schilling ikke var med i Abu Dhabi vil det selvsagt være belejligt med et godt resultat på Bermuda for at komme i gang med pointhøsten.
Schilling blev sidste år en flot nr. 11 i WTS.

Følg Schilling via livestreaming på triathlonlive.tv fra kl. 18.00 DK-tid.
Herrerne er i mål ca. 18.45, og kvinderne med den lokale storfavorit Flora Duffy starter kl. 21.00.

De resterende stævner på WTS-kalenderen
28. april Bermuda
12.-13. maj Yokohama
9.-10. juni Leeds
14.-15. juli Hamburg
27. juli Edmonton
25.-26. august Montreal
15.-16. september Gold Coast

Læs den Internationale Triathlon Unions (ITU) raceoptakt her

Se startlisten her

Og se pressekonference, cykelrute gennemkørsel mm. på ITU’s facebookside her

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

Age Group-atleter på podiet ved VM Powerman i Zofingen

Age Group-atleter på podiet ved VM Powerman i Zofingen

Ved det netop overståede 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen var Danmark også repræsenteret blandt Age Group (AG)-atleterne og det med fine resultater til følge. læs mere…

Testsamling i september 2021

Testsamling i september 2021

Lørdag blev der afholdt testsamling for ungdomstriatleterne. Testsamlingen blev afholdt i forbindelse med ungdomscampen på Glamsbjerg Idrætsefterskole…