Schilling jagter topresultat ved Grand Final Gold Coast

sep 14, 2018

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Andreas Schilling under NM Fredericia for to uger siden. Foto – Lea Hoffmann

World Triathlon Series 2018 skal afgøres i den kommende weekend. Syv races er kørt og nu venter det ottende og altafgørende race – Grand Final Gold Coast, Australien. Andreas Schilling (Fredericia Triathlon Team / Tri Team SDU) er før finalestævnet rangeret på en flot 9. plads.

Schilling er rykket langt frem i den samlede stilling takket være tre top-10 placeringer i de sidste tre WTS races. En 9. plads i WTS Hamburg og ligeledes i WTS Edmonton og for blot tre uger siden en 5. plads i WTS Montreal har placeret Schilling i en god position før finalestævnet.

I den samlede stilling tæller de fem bedste WTS-resultater samt resultatet fra finalestævnet i WTS – i år Gold Coast. Ved finalestævnet er der 1250 point for en sejr, mens der har været 1000 point for en sejr ved de foregående syv stævner. Så der er meget på spil på søndag med de ekstra høje point, og atleterne på rankingen omkring Schilling ligger meget tæt.

Med et godt resultat, og hvis resultaterne ellers falder ud til Schillings fordel, så er det ikke umuligt at rykke et par pladser frem i den samlede stilling og gå forbi Tyler Mislawchuk (CAN) og Henri Schoeman (RSA). Samtidig kan Marten Van Riel (BEL), Pierre Le Corre (FRA), Joao Silva (POR) og Jonathan Brownlee (GBR) presse på bagfra.

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Den samlede stilling i VM-serien før Grand Final Gold Coast på søndag.

Før finalestævnet er Mario Mola (ESP) kæmpe favorit til at vinde verdensmesterskabet for tredje år i træk og samtidig sende VM-titlen til Spanien for sjette år i træk. Mola er dog ikke helt sikker på sejren. Hjemmebanefavoritten Jacob Birtwhistle (AUS), der ligger toer i den samlede stilling, Vincent Luis (FRA) der ligger treer og Richard Murray (RSA) der ligger firer har alle fortsat muligheden for at blive verdensmester, men de kan ikke afgøre det selv.

Distancen der konkurreres på i Gold Coast er den olympiske distance bestående af 1500m svømning – 40km cykling – 10km løb.
Cykelruten er flad, men med en del tekniske passager med sving og 180 graders vendinger. Og vi så i dag i U23 racene, at det er muligt for et udbrud at køre væk.

Følg gratis med på Triathlonlive.tv søndag kl. 7.15 DK-tid
Siden 2009 har den Internationale Triathlon Union, ITU, med høj kvalitet og stor succes livestreamet fra de højst profilerede kortdistancestævner i verden på kanalen TriathlonLIVE.tv

ITU tilbyder lige nu fri adgang til TriathlonLIVE , hvor du kan se 2018 ITU Grand Final Gold Coast!

Efter Grand Final kan du fortsætte med at have gratis adgang til TriathlonLIVE frem til februar 2019. Du kan blandt andet se alle WTS-races siden 2009 i fuld længde, interviews, magasiner og højdepunkter. I biblioteket ligger der også video-nostalgi helt tilbage fra VM i 1989!

Alt dette kan du som medlem af Dansk Triatlon Forbund få gratis adgang til! Det du skal gøre er at tjekke din mailindbakke, hvor du kan se medlemsinformation fra 6. september indeholdende en promo kode.

Skulle du mod forventning ikke have modtaget medlemsinformation, kan du skrive til post@triatlon.dk

Nyttige links 
Se startlisten for Grand Final Gold Coast her

Se hele den samlede stilling inden Grand final Gold Coast her

Triathlonlive.tv kan tilgås her Husk promo koden i medlemsinformationen fra 6. september.

Grand final Gold Coast herrer køres søndag d. 16. september med start kl. 7.15 dansk tid.

Oscar Gladney (Viborg Atletik og Motion) er til start i Junior herrernes race, der køres lørdag kl. 5.15 DK-tid.

Testsamling i september 2021

Testsamling i september 2021

Lørdag blev der afholdt testsamling for ungdomstriatleterne. Testsamlingen blev afholdt i forbindelse med ungdomscampen på Glamsbjerg Idrætsefterskole…

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Igen i denne weekend viste de danske elitetriatleter, at de er med helt fremme i verdenseliten både på langdistance og på Sprint og i Mixed Relay. Det blev således til flere podieplaceringer…

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….