Schilling forfølger OL-drømmen i Huatulco

maj 9, 2016

Endnu en World Cup start for Andreas Schilling (Fredericia Triathlon Team/Tri Team SDU) og endnu et race der kan få afgørende betydning i forhold til OL-kvalifikationen. Denne gang gælder det et World Cup race i Huatulco i Mexico. Racet køres på OL-distancen, 1500m svømning – 40km cykling – 10km løb.

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Endnu en World Cup start for Andreas Schilling og endnu et race der kan få afgørende betydning i forhold til OL-kvalifikationen. Denne gang gælder det et World Cup race i Huatulco i Mexico. Foto: Fotografen

Mens vi herhjemme i Danmark så småt begynder at finde våddragten frem, og venter på at vandet kommer op på udholdelige temperaturer, så håber de fleste af triatleterne i Huatulco nok på det modsatte! Der er med garanti ingen sandsynlighed for at komme til at svømme i våddragt for det er varmt, rigtig varmt. Både i luften og i vandet. Schilling prøvede selv at blive ramt af varmen ved selv samme race for to år siden, men i år har arrangørerne lagt racet tidligere på dagen, så starten nu går kl. 8.30. Dermed undgås det forhåbentlig, at se atleter løbe over målstregen i fuldkommen dehydreret tilstand, som i 2014. Se video her, hvor den førende franskmand, Lescure, kollapser 20m før målstregen. Her kan man også få et indblik i den krævende cykelstigning.

Oven i varmegraderne og den høje luftfugtighed, så er cykelruten nemlig særdeles krævende med en 18% stigning på 500-600m, som skal forceres 8 gange.

Der er 58 herrer til start og blandt dem er mange af Schillings direkte konkurrenter i kampen om OL-pladserne.
Shilling skal blive nr. 23 eller bedre for at forbedre sin placering på OL-kvalifikationsranglisten, hvor han i øjeblikket ligger til en af de pladser der giver en billet til Rio. Leonardo Chacon (CRC), Luciano Taccone (ARG), Diogo Schlebin (BRA), Rodrigo Gonzalez (MEX), Bryan Keane (IRL), Migual Arraiolos (POR), Andrew Yorke (CAN), Manuel Huerta (PUR) og Thomas Springer (AUT) er dem Schilling blandt andet kæmper med.
For at gøre det hele lidt mere indviklet, så køres der i morgen også en World Cup afdeling i Italien, hvor der også kan hentes OL-point.
Efter morgendagens to race vil der være større afklaring om, hvorvidt det lykkes Schilling at kvalificere en nationsplads.
Kvalifikationsperioden slutter i næste weekend med et World Triathlon Series race i Yokohama

Du kan følge racet via live blog og live timing fra kl. 15.30 (DK-tid) her 

Læs ITU’s optakt her

Se startlisten her

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund
Rasmus Stubager, Tri Team SDU Centertræner og Ungdomslandstræner

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.