Schilling 17’er på Bermuda – Norge rydder podiet!

apr 28, 2018

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Screenshot Triathlonlive.tv

Anden afdeling af World Triathlon Series 2018, der blev kørt på Bermuda, udviklede sig til at blive et historisk race, hvor nordmændene ryddede podiet og Andreas Schilling blev nr. 17.

På forhånd var der lagt op til at racet på Bermuda kunne gå hen og blive rigtig spændende på grund af en rigtig hård cykelrute, fugtigt klima og en hård vind. Men det var nok de færreste der havde forestillet sig, at det kunne gå hen og udvikle sig som det gjorde – det skulle da lige være bortset fra nordmændende!

Andreas Schilling var rigtig godt placeret efter de 1500m svømning, hvor han lå i 15.-16. position og var tæt på Henri Schoeman (RSA) som var den førende efter svømningen. Kun 15sek var der frem.
Så kunne man forvente at en lille gruppe ville rive sig løs på den korte men stejle stigning, som skulle forceres i alt 10 gange. Men tværtimod kom der i løbet af de første kilometer samling på en stor del af feltet. Norske Casper Stornes, der blot er fra 1997, stak af og kørte solo foran det store felt. En mission der umiddelbart så ud til at ville være lidt naiv, men han fik lynhurtigt slået et hul til et passivt felt på 45sek. Cirka halvvejs igennem de 40km cykling kørte Schilling solo fra feltet med et stærkt ryk og også han fik hurtigt oparbejdet et stort forspring til feltet, men uden samtidig med at hente ind på Stornes.
Med ca. 10km cykling tilbage stak yderligere to nordmænd af fra feltet. Gustav Iden og Kristian Blummenfelt arbejde godt sammen og fik hentet Schilling med 2km igen. De tre satte cyklen i skiftezonen med en afstand på 1.19min til Stornes. Og med ca. 1min ned til det store felt.

Stornes så godt ud på de første kilometer af løbedelen og så ikke ud til at være ramt af de mange kilometer i soloudbrud. Stornes landsmænd i anden og tredje position var også godt løbende, mens Schilling forsøgte at hænge på i fjerde position.
Desværre måtte Schilling slippe og han blev hentet af hurtigløberne fra feltet med Mola (ESP), Schoeman (RSA), Gonzalez (MEX), Alarza (ESP) mfl.

Normændene holdt sensationelt fast i alle tre podieplaceringer helt til målstregen og ryddede dermed podiet. Det er første gang i historien at en nation gør det. Og det er en kæmpe overraskelse, at Casper Stornes vandt. Det er hans kun anden podieplacering i karrieren efter han blev nr. 3 i den noget lavere rangerende Europa Cup Quarteira for 5 uger siden.

  1. Casper Stornes (NOR)
  2. Kristian Blummenfelt (NOR)
  3. Gustav Iden (NOR)
  4. Mario Mola (ESP)
  5. Rodrigo Gonzalez (MEX)

    17. Andreas Schilling (DEN)

Resultater her

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Mens der de seneste 20 år er blevet undersøgt en masse om doping i elitesporten, er der stadig mange ubesvarede spørgsmål om doping i breddeidrætten. Derfor sættes der nu fokus på området gennem en undersøgelse, der er den hidtil største af sin slags – og jeres foreninger kan hjælpe med at gøre os alle klogere.