Schilling 17’er på Bermuda – Norge rydder podiet!

apr 28, 2018

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Screenshot Triathlonlive.tv

Anden afdeling af World Triathlon Series 2018, der blev kørt på Bermuda, udviklede sig til at blive et historisk race, hvor nordmændene ryddede podiet og Andreas Schilling blev nr. 17.

På forhånd var der lagt op til at racet på Bermuda kunne gå hen og blive rigtig spændende på grund af en rigtig hård cykelrute, fugtigt klima og en hård vind. Men det var nok de færreste der havde forestillet sig, at det kunne gå hen og udvikle sig som det gjorde – det skulle da lige være bortset fra nordmændende!

Andreas Schilling var rigtig godt placeret efter de 1500m svømning, hvor han lå i 15.-16. position og var tæt på Henri Schoeman (RSA) som var den førende efter svømningen. Kun 15sek var der frem.
Så kunne man forvente at en lille gruppe ville rive sig løs på den korte men stejle stigning, som skulle forceres i alt 10 gange. Men tværtimod kom der i løbet af de første kilometer samling på en stor del af feltet. Norske Casper Stornes, der blot er fra 1997, stak af og kørte solo foran det store felt. En mission der umiddelbart så ud til at ville være lidt naiv, men han fik lynhurtigt slået et hul til et passivt felt på 45sek. Cirka halvvejs igennem de 40km cykling kørte Schilling solo fra feltet med et stærkt ryk og også han fik hurtigt oparbejdet et stort forspring til feltet, men uden samtidig med at hente ind på Stornes.
Med ca. 10km cykling tilbage stak yderligere to nordmænd af fra feltet. Gustav Iden og Kristian Blummenfelt arbejde godt sammen og fik hentet Schilling med 2km igen. De tre satte cyklen i skiftezonen med en afstand på 1.19min til Stornes. Og med ca. 1min ned til det store felt.

Stornes så godt ud på de første kilometer af løbedelen og så ikke ud til at være ramt af de mange kilometer i soloudbrud. Stornes landsmænd i anden og tredje position var også godt løbende, mens Schilling forsøgte at hænge på i fjerde position.
Desværre måtte Schilling slippe og han blev hentet af hurtigløberne fra feltet med Mola (ESP), Schoeman (RSA), Gonzalez (MEX), Alarza (ESP) mfl.

Normændene holdt sensationelt fast i alle tre podieplaceringer helt til målstregen og ryddede dermed podiet. Det er første gang i historien at en nation gør det. Og det er en kæmpe overraskelse, at Casper Stornes vandt. Det er hans kun anden podieplacering i karrieren efter han blev nr. 3 i den noget lavere rangerende Europa Cup Quarteira for 5 uger siden.

  1. Casper Stornes (NOR)
  2. Kristian Blummenfelt (NOR)
  3. Gustav Iden (NOR)
  4. Mario Mola (ESP)
  5. Rodrigo Gonzalez (MEX)

    17. Andreas Schilling (DEN)

Resultater her

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Igen i denne weekend viste de danske elitetriatleter, at de er med helt fremme i verdenseliten både på langdistance og på Sprint og i Mixed Relay. Det blev således til flere podieplaceringer…

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.