Sæsonstart for kortdistancetriatleterne på Gran Canaria

mar 17, 2018

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Det danske hold i Las Palmas. Foto: Lars Ole Holm

Det bliver i år til en relativ tidlig sæsonstart for kortdistancetriatleterne når der søndag køres Europa Cup på sprintdistancen i Las Palmas på Gran Canaria. Alberte Kjær Pedersen (Fredericia Triathlon Team), Anne Holm (GTC), Miki Taagholt (GTC/TTSDU), Emil Holm (GTC), Henrik Klemmensen (Fredericia Triathlon Team/TTSU) og Pelle Lambertsen (GTC) er til start. Derudover er islandske Edda Hannesdottir, der træner med Tri Team SDU, også til start.

OL kvalifikationen frem mod Tokyo starter i maj måned, og for at få start til OL-kvalifikationsstævnerne som er World Cups og race i World Triathlon Series, så skal man have en så høj ranking som muligt på ITU World Ranking. Det er blandt andet point til denne pointliste der er på spil på Gran Canaria.

Udover den individuelle OL-kvalifikation er der frem mod Tokyo også mulighed for at kvalificere en mix-stafet med 2 kvinder og 2 herrer.
I alt 10 nationer + Japan, kan kvalifice en mix-stafet. Denne kvalifikationsmulighed er naturligvis interessant for Danmark, der vandt EM i denne disciplin i 2017.

Mix-stafet kvalifikationen består af 8 kvalifikationsstævner frem til maj 2020, hvor de 5 bedste resultater tæller til rankingen.
I 2018 er der følgende 4 kvalifikationsstævner:
• ITU World Triathlon Mixed Relay Series Nottingham
• VM Mixed Relay Hamburg
• ITU World Triathlon Mixed Relay Edmonton
• EM Mixed Relay Glasgow

Til kvalifikationsstævnerne er der udtaget en OL-bruttotrup som består af følgende:
• Andreas Schilling (Fredericia Triathlon Team/TTSDU)
• Miki Taagholt (GTC/TTSDU)
• Emil Deleuran (Fredericia Triathlon Team/TTSDU)
• Emil Holm (GTC)
• Ditte Kristensen (OTK)
• Sif Bendix Madsen (KTK86)
• Anne Holm (GTC)
• Alberte Kjær Pedersen (Fredericia Triathlon Team)

Ditte Kristiensen havde sæsondebut i sidste weekend med en 13. plads i Sarasota-Bradenton CAMTRI Sprint Triathlon American Cup and North American Championships.

Europa Cup Gran Canaria kan følges via livestream.
Kvinder kl. 14.15 DK-tid her
Herrer kl. 15.45 DK-tid her

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

Beretninger fra Jels Triatlon

Beretninger fra Jels Triatlon

Det er oftest atleternes bedrifter vi beretter om fra diverse stævner og events, men der er én gruppe af personer, som vi sjældent hører om og derfor ikke altid for nævnt og takket for det store stykke arbejde, de gør for at sikre, at alt er i orden til stævnerne, og det er alle de mange frivillige, dommerne og de Teknisk Delegerede som altid stiller op – selv når vejrguderne ikke ligefrem er med dem. Læs mere …

Lars Lindstrøm: Ny landstræner for Triatlon Danmark

Lars Lindstrøm: Ny landstræner for Triatlon Danmark

Lars Lindstrøm er Triatlon Danmarks nye landstræner pr. 1 august. Lars Lindstrøm er tidligere landstræner og sportschef i Dansk Orienterings-Forbund samt landstræner for Dansk Atletik og projektleder for Endurance Denmark. Læs mere …

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

Kunne du tænke dig en weekend sammen med 99 andre ungdomstriatleter? Så er Triatlon Danmarks Ungdomscamp lige noget for dig. Læs mere …