Sådan vil den nye genåbningsaftale se ud for triatlonsporten

apr 19, 2021

OPDATERET 20.april
Humøret steg lige en ekstra tand, da resultatet af forhandlinger torsdag nat, hvor størstedelen af Folketinget kunne fremvise en plan for genåbning gældende fra onsdag den. 21. april.

For os med interesse i triatlon er det værd at bemærke følgende:

 – Der åbnes uden krav om coronapas for indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år. Der er ikke krav om coronapas for trænere og evt. nødvendige voksne

 – Åbningen for indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år skal omfatte alle idrætsgrene med et forsamlingsloft på 25 personer.

 – Forsamlingsloftet på 25 for idræt for børn og unge omfatter også idrætsaktiviteter, hvor personer over 18 år deltager, hvis disses tilstedeværelse er nødvendig for en forsvarlige afholdelse af aktiviteterne.

 – Indendørs idræt i organiseret regi for personer over 70 år med et forsamlingsforbud på 10 personer og krav om coronapas.

Det betyder, at børn og unge under 18 år fra onsdag den 21. april igen må gå til indendørs svømmetræning, og at det er tilladt for træner(ne) at stå på siden, så længe man holder sig under 25 personer. En åbning for alle over 18 år bliver den 6. maj, og vil kræve coronapas. Så voksne over 18 år må desværre stadig væbne sig med tålmodighed lidt endnu, før de kan komme tilbage i svømmehallen.

Derudover udfases både det indendørs og udendørs forsamlingsforbud frem mod 1. august.

Planen for lempelse af det indendørs forsamlingsloft ser ud som følger:

 – 21. april hæves det indendørs forsamlingsforbud fra 5 til 10 personer

 – 6. maj stiger det til 25 personer

 – 21 maj hæves det til 50 personer

 – 11. juni må man samles 100 personer indendørs

 – 1. august afskaffes det helt

Planen for lempelse af det udendørs forsamlingsforbud ser ud som følger:

 – 21. april hæves det fra 10 til 50 personer. Forsamlingsforbuddet omfatter ALENE personer, som er en aktiv del af aktiviteten dvs. udøvere, trænere, dommere mv.

 – 6. maj stiger det til 75 personer

 – 21. maj hæves det til 100 personer

 – 11. juni afskaffes det udendørs forsamlingsforbud helt

Vi kan dermed se ind i et forår og sommer, hvor hverdagen mere og mere vender tilbage til noget, der minder om normalen før COVID-19, hvilket forhåbentlig kommer til at betyde en masse stævneaktivitet, klubture og camps og ikke mindst genåbning af klubhuset og træning med alle klubkammeraterne igen.

I den kommende tid afgøres det, hvordan retningslinjerne for events nøjagtigt vil komme til at se nu.
Når de er på plads, informerer vi naturligvis herom.

Læs også gerne DIFs 8 spørgsmål og svar om den kommende genåbning

Testsamling i september 2021

Testsamling i september 2021

Lørdag blev der afholdt testsamling for ungdomstriatleterne. Testsamlingen blev afholdt i forbindelse med ungdomscampen på Glamsbjerg Idrætsefterskole…

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Igen i denne weekend viste de danske elitetriatleter, at de er med helt fremme i verdenseliten både på langdistance og på Sprint og i Mixed Relay. Det blev således til flere podieplaceringer…

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….