Relevante og gældende retningslinjer for triatlon pr. 6 maj

maj 6, 2021

Relevante og gældende retningslinjer for triatlon

Fra og med i dag torsdag den 6. maj gælder følgende udvidelse af retningslinjer for foreningsidrætten herunder triatlon:

Indendørs:

 • Det er nu også muligt for personer på 18 år og derover at deltage i indendørs idræt
 • Der gælder et generelt forsamlingsforbud på 25 personer indendørs.
 • Når man udøver aktiviteten, skal man ikke bære mundbind, men på vej hen til aktiviteten er mundbind påbudt.

Coronapas:

 • For personer på 18 år og derover er der krav om fremvisning af coronapas, samt gyldig ID for at få adgang til den indendørs idrætsfacilitet. Kravet om coronapas gælder ikke frivillige, trænere eller ansatte o.l.
 • Er der ved idrætsaktiviteten f.eks. svømningen en træner, instruktør mv. til stede, er foreningen forpligtet til at sikre, at det kun er personer med gyldigt coronapas der tillades adgang.
 • Er der ved idrætsaktiviteten ikke en træner, instruktør mv. til stedet er det som udgangspunkt lokaleejer, kommune eller en forening, der er forpligtet til at sikre, at det kun er personer med gyldig coronapas der tillades indgang. For at undgå eventuelle misforståelser anbefaler vi, at man aftaler nærmere med den pågældende lokaleejer, hvordan det skal foregå.

Opdeling af faciliteter f.eks. svømmehal:

 • Det tilladt at afholde sektionsopdelte aktiviteter f.eks. svømmehold, så længe der maksimalt er 25 personer inkl. træner eller instruktør i hver gruppe, og grupperne holdes adskilt før, under og efter aktiviteten.
 • Træneren må ikke træne to eller flere grupper samtidigt.
 • Der må maksimalt være én udøver pr. 4 m2 målt på vandets overfalde.
 • Er der flere grupper til stede samtidigt i samme hal, svømmehal eller lokale, skal man sikre sig, at der er tilstrækkelig afstand mellem grupperne, så de ikke udgør én samlet gruppe. Det anbefales derfor, at man opdeler i felter og tydeligt afmærker felterne f.eks. ved at have en eller flere tomme baner tydeligt markeret med banetov imellem grupperne i svømmehallen.
 • Tjek med jeres lokale svømmehal, hvordan og hvorledes I sikrer, at grupperne er tydeligt opdelt.

Brug af foreningslokaler
Med hensyn til foreningsaktiviteter f.eks. møder, generalforsamlinger o.l. i klublokaler/faciliteter så hersker der stadig en vis usikkerhed om retningslinjerne for dette, hvorfor anbefalingen for nuværende er, at man undlader dette, indtil der kommer tydelige retningslinjer. Vi informerer selvfølgelig herom, så snart vi ved yderligere.

Yderligere information

Læs gerne DIF’s ’Top 13 spørgsmål og svar om corona-restriktioner for indendørs idræt’ og kan I ikke finde svar på jeres spørgsmål der, så er I selvfølgelig altid velkommen til at kontakt forbundet på post@triatlon.dk eller på telefonnr.: 29284304

 

Age Group-atleter på podiet ved VM Powerman i Zofingen

Age Group-atleter på podiet ved VM Powerman i Zofingen

Ved det netop overståede 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen var Danmark også repræsenteret blandt Age Group (AG)-atleterne og det med fine resultater til følge. læs mere…

Testsamling i september 2021

Testsamling i september 2021

Lørdag blev der afholdt testsamling for ungdomstriatleterne. Testsamlingen blev afholdt i forbindelse med ungdomscampen på Glamsbjerg Idrætsefterskole…