Placeringen af det officielle EM i 2017 ligger nu fast

sep 22, 2016

Enighed imellem Dansk Triatlon Forbund og IRONMAN Danmark i forhold til ITU EM 2017 i Herning og IRONMAN 70.3 European Championship i Helsingør 2017.

Placeringen af to triatlonstævner i 2017 der umiddelbart kunne forveksles, har ført til indgåelsen af en aftale mellem Dansk Triatlon Forbund og stævnearrangøren IRONMAN Danmark.

I aftalen er parterne enige om, at det officielle EM i triatlon på distancen 1900 meter svømning/90 km cykling/21,1 km løb afholdes i Herning i 2017 – med Det Europæiske Triathlon Forbund og Dansk Triatlon forbund som vært. Her vil både elite såvel som Age Group triatleter repræsentere deres land og derfor stille op i nationale dragter.

Mens IRONMAN 70.3 European Championship en uge efter i Helsingør er en international konkurrence i IRONMANs eget regi.

Aftalen sikre også, at der ikke i fremtiden kan ske forvirrende terminssammenfald i Danmark, da fremtidige IRONMAN mesterskaber skal over Dansk Triatlon Forbunds bord og godkendes.

Formand for Dansk Triatlon Forbund, Mads Freund er godt tilfreds med aftalen:

”Vi har altid haft et fint forhold til IRONMAN, og den nye aftale vidner om stor interesse fra IRONMANs side, i at anerkende det nationale forbunds rettigheder og beklage at den fælles koordinering ikke har været optimal. IRONMAN har lovet, at ligge en uddybende tekst om ETUs officielle EM ind på deres site, og dermed betragter jeg sagen som afsluttet, og vil kigge fremad mod en meget spændende dansk stævnekalender i 2017.”

Fra IRONMAN Danmark udtaler direktør Thomas Veje Olsen:

”I planlægningen af en så stor begivenhed som IRONMAN 70.3 European Championship nåede vi ikke helt at koordinere vores planer med alle parter i tide, og det skal jeg være den første til at beklage. Det har vi nu rettet op på, med en god aftale der dels anderkender Dansk Triatlon Forbunds og ETUs ret til at afholde EM, men som samtidig giver plads til IRONMAN 70.3 European Championship i 2017 i Helsingør. Vi har desuden aftalt med Dansk Triatlon Forbund, at vi skal mødes snarest og intensivere samarbejdet omkring triatlons fremtid i Danmark. Det glæder vi os meget til. Og vi glæder os over at 2017 på alle måder bliver et stort år for triathlon sporten i Danmark,”

 

 

 

 

 

 

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.