Peter Thygesen er ny ITU Level 2 dommer – som den første i Danmark

feb 14, 2020

Peter Thygesen har bestået eksamen efter at have været på ”Technical Official Level 2 Seminar” i Loughborough, England, i oktober 2019. Tillykke med den nye titel Peter!

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Peter Thygesen har igennem en årrække været en af dem der er gået forrest i det danske dommerkorps og han har løst mange opgaver både indenlands og i udlandet.
I 2020 er han assisterende teknisk delegeret på 2020 Viborg ITU Powerman Middle Distance Duathlon World Championships.

Peter har i 2019 været meget aktiv og har udover opgaven i Viborg for eksempel også været afsted til ETU Valencia U23 European Championships, som var stævnet, som var meget tæt på at blive aflyst på grund af storm og regn. Til dette stævne lærte han og de andre danske dommere, som var tilknyttet stævnet meget om krisestyring.

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Som international dommer mødes man med meget forskellige udfordringer og der er brug for en stor og solid ”værktøjskasse”.  Peter har haft lysten til at erhverve sig rigtig megen ny viden udenlands, som han har kunnet lægge til hans omfattende basisviden, så han nu er den danske dommer med størst international erfaring.

Triatlon Danmark ønsker Peter held og lykke med fremtidige opgaver, og vi er samtidigt glade for, at antallet af ITU Technical Officials Level 1 fra Danmark støt og roligt stiger, og at rigtigt mange af disse også får opgaver i internationalt regi, både ETU og ITU stævner i 2020.
Danske dommere er højt værdsatte og de bidrager i høj grad til, at internationale stævner afvikles bedst muligt og løbende bliver forbedret, både sportsligt og sikkerhedsmæssigt. Der er derfor en forventning til at Peter Thygesen ikke bliver den sidste danske dommer på ITU Level 2.

Har du lyst til at være dommer?
Så har du muligheden for at deltage i dommerkursus i:
Brøndby 8. marts 10.00-17.00
Århus 7. marts 10.00-17.00
Se mere om tilmelding her

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Mens der de seneste 20 år er blevet undersøgt en masse om doping i elitesporten, er der stadig mange ubesvarede spørgsmål om doping i breddeidrætten. Derfor sættes der nu fokus på området gennem en undersøgelse, der er den hidtil største af sin slags – og jeres foreninger kan hjælpe med at gøre os alle klogere.