Optakt til DM Sprint – Tri på Tyren

maj 19, 2017

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

DM Sprint 2012. Foto: Esben Lund-Hansen

For blot 2 uger siden var vandet i Bastrup Sø koldt – det samme var vejret! Så der var ikke ligefrem udsigt til en høj vandtemperatur til DM Sprint. Men i onsdags blev temperaturen målt til behagelige 16,5 grader og med op til 22 grader i luften i dag og stille vejr kan vi måske få en vandtemperatur op imod de 18-19 grader på lørdag! Eliten svømmer uden våddragt ved 20,0 grader.

Startlisten tæller godt 400 triatleter i alle aldersklasser.
Motionsheatet kører som de første kl.9.00.
Kl. 11.00 starter DM Sprint med Aspirant piger og drenge som kører på den halve sprintdistance (375-11,6-2,5)
Kl.11.20 starter Age-Group kvinder, startende med AG70-74.
Kl. 12.09 starter Age-Group mænd startende med AG70-74.
Dagen sluttes af med eliten, hvor første elite kvinde starter kl. 14.33 og første elite herre starter kl. 14.47.

Elite herrer
Intet mindre end top-10 fra elite herrer 2016 er til start ved årets DM sprint, der tæller i alt 37 elite herrer.
Miki Taagholt (Ganløse Tri-Center/Tri Team SDU) leverede lidt af en overraskelse ved at vinde DM-titlen i 2016, og han udmærkede sig især ved at cykle de to gange rundt på Tyren i 32min og 37sek – på en landevejscykel! Så der burde være plads til forbedring når Miki i år er til start på en enkeltstartscykel. Han får også brug for at skyde en god fart, for der er mange stærke herrer som stiller til start med muligheden for en podieplacering – ja med muligheden for at vinde DM-titlen!

De største favoritter til at blande sig i toppen er;
Sidste års sølvmedaljevinder, Mathias Petersen (Ikast Triatlon/Tri Team SDU).
Vinderen af Tri på Tyren 2015, Daniel Bækkegård (Ganløse Tri-Center/Tri Team SDU)
Martin Jensen (Aalborg Triathlon Klub) – som tidligere har vundet DM Sprint, men aldrig på Tyren, men været tæt på.
Allan Steen Olesen (KTK86), som heller aldrig har vundet på Tyren, men været utrolig tæt på i flere omgange.
Thomas Strange (Odense Triathlon Klub/Tri Team SDU) som har flere fine resultater fra Tyren.

I det hele taget er herrefeltet flot besat. Det kan meget vel gå hen og blive få sekunder der afgør hvem der skal have guld, sølv og bronze og hvem der må se langt efter champagnebruset.
Det bliver rigtig spændende at følge med når første start går kl. 14.47. Det er i øvrigt Andreas Mårtensson der får lov til at åbne ballet. Andreas svømmede 8.22 på 800fri ved Testsamlingen i april måned, så måske vi skal kigge efter dagens hurtigste svømmesplit hos ham.

Elite kvinder
Sidste års duel mellem Line Thams (Århus 1900 Triathlon/Tri Team SDU) og Michelle Vesterby (Odense Triathlon Klub) bliver gentaget på lørdag, hvor de begge to igen er til start. Sidste år var det Thams der vandt det danske mesterskab med 11 sekunder til Vesterby efter et tæt race fra start til slut. Faktisk havde Vesterby den hurtigste tid i svømning-cykling-løb, men inklusive de to skift var det Thams der var bedst.

I år er Thams skiftet til langdistance triatlon og hun har brugt meget mere tid på enkeltstartscyklen end i sidste sæson. Det bliver spændende om det kan blive udslagsgivende. Vesterby har en sejr på Tri på Tyren tilbage i 2010, hvor stævnet også var DM i sprint triatlon.
Foruden Thams og Vesterby er de to Ungdomslandsholdtriatleter Anne Holm (Ganløse Tri-Center) og Sif Bendix Madsen (Tri4) kandidater til podiet.

Første elite kvinde, Trine Larsen (Tri4), starter kl. 14.33. Thams starter sidst kl. 14.41.

Vi ses til en super dag ved Bastrup Sø på lørdag!

Se startlisten og starttidspunkter her

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

Kunne du tænke dig en weekend sammen med 99 andre ungdomstriatleter? Så er Triatlon Danmarks Ungdomscamp lige noget for dig. Læs mere …

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …