Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

jun 1, 2021

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Photo: @marchelhilger via Instagram.com/majastage 

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start.

Til Europe Triathlon Junior Cup Olsztyn var der fire danske juniorer med. Hos pigerne blev Kajsa Sophie Grønberg Christensen, (SHS Stævns TRI) nr. 27, og hun viste især gode takter på svømningen, hvor hun var hurtigste pige oppe af vandet.

Hos drengene var Joakim Skovlund Reincke Schnack (SHS Stævns TRI), Lukas Stæhr Bentsen (Odense Triathlon Klub) og Oliver Hostrup Sahlberg (KTK86) til start. Det blev til en placering som nr. 31 for Joakim, Lukas blev nr. 28 og Oliver nr. 16. De gjorde det alle tre flot især taget i betragtning af, at det er første internationale stævne i næsten et år

Hos eliten i Olsztyn var Valdemar Solok (KTK86) og Oscar Gladney Rundqvist (Aarhus 1900 Triathlon) til start lørdag. Valdemar kørte et godt ræs, der rakte til en placering som nr. 24., hvor han fik vist gode takter i alle discipliner. Oscar var fint med i ræset, og det så længe ud til at han ville få godt resultat, men desværre røg han røg i asfalten i forbindelse med cyklingen. Han kom dog op på cyklen igen og ind i T2 med en defekt cykel. Oscar kom i mål som nr. 54.

Resultater elite: https://triathlon.org/results/result/2021_europe_triathlon_cup_olsztyn
Resultater junior: https://triathlon.org/results/result/2021_europe_triathlon_junior_cup_olsztyn

Til WTS i Arzachena var både Anne Holm og Alberte Kjær Pedersen i aktion i kvindernes konkurrence lørdag mens Emil Holm var i aktion søndag.

Anne kom i mål som nr. 39, mens Alberte igen viste, at hun lige nu er blandt de allerbedste kvinder på distancen. Hun fulgte således den fine præstation fra Portugal op med en 10. plads på trods af, at hun ikke følte, at hun havde gode ben på dagen efter konkurrencen fra weekenden forinden.

Resultater Elite kvinder: https://triathlon.org/results/result/2021_arzachena_triathlon_world_cup/452709

Emil skulle i Arzachena forsøge at score nok point til at kunne kvalificere sig til OL, hvilket krævede en top-20 placering. Det blev desværre ikke til det ønskede resultat på trods af at både svømningen og løbet gik fint. OL-kvalifikationen er dog ikke endegyldig slut for Emil, og han har stadig en chance, hvis han laver et godt resultat i Huatulco i Mexico om små fjorten dage.

Elite mænd: https://triathlon.org/results/result/2021_arzachena_triathlon_world_cup/452708

I Spanien til Tradeinn 140.6inn International Triathlon, der også fungerede som spansk langdistancemesterskab, viste Morten Brammer igen højt niveau og sluttede 3’er efter et rigtig flot og hurtigt afsluttende maraton. Hør Morten fortælle om ræset på hans Facebook side: https://m.facebook.com/mortenbrammertri/

Resultater fra konkurrencen kan finde her: https://sportmaniacs.com/en/races/1406inn-international-triathlon/6047c2c4-d168-4ee6-9b4c-2503ac1f0d15/results#rankings

Til Challenge St. Pölten i Østrig var Maja Stage på startlisten, og Maja viste, at hun er tilbage på et højt niveau, og kom i mål som nr. 3 efter Anne Haug der vand og Imogen Simmonds, der blev 2’er.

Magnus Elbæk Ditlev var også til start i St. Pölten. Han fik desværre en punktering i slutningen af cykelruten, hvor han ellers lå 2’er. På trods af punkteringen, som kostede Magnus meget tid, formåede han at sætte et rigtigt godt løb sammen og kunne løbe i mål som 11’er.

Resultater herre & damer: https://balancer.pentek-timing.at/results.html?pnr=14080&cnr=3

DM Classic og Aalborg Triathlon Halv afvikles allerede den kommende weekend, og så er der også er dansk islæt med i Leeds til ’AJ Bell 2021 World Triathlon Para Series Leeds’, hvor Sebastian Engwald skal forsøge at kvalificere sig til det kommende PL i Tokyo.

SE FLERE NYHEDER

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

Kunne du tænke dig en weekend sammen med 99 andre ungdomstriatleter? Så er Triatlon Danmarks Ungdomscamp lige noget for dig. Læs mere …

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.