OL og PL i Tokyo udskydes med et år

apr 3, 2020

IOC har meldt ud, at OL i Tokyo udskydes til 2021.

DIF og Team Danmark er tilfredse med beslutningen og igangsætter nu arbejdet med, hvad det kommer til at betyde for det danske OL-arbejde.
”Nu har vi den udskydelse, som vi håbede på og kan derfor sammen med Team Danmark, de internationale og nationale forbundene og atleterne trække i arbejdstøjet.
Der er masser af svære spørgsmål at tage fat på som fx, hvad udskydelsen betyder for atleternes kvalifikationer, for vores økonomi, ja, for hele den danske OL-deltagelse.
Svarene har vi ikke endnu, men nu er der endelig en form for ro til at arbejde med udskydelsen.” siger Niels Nygaard, der er formand for DIF og Danmarks Olympiske Komité

OL Tokyo 2020 skulle have været afholdt fra slutningen af juli og frem til starten af august og efterfølgende skulle PL ligeledes have været afholdt i den japanske hovedstad.
Det bliver der så ikke noget af pga. den alvorlige og verdensomspændende COVID-19 situation.
Heldigvis er der allerede nye datoer på plads for 2021.
OL starter d. 23. juli 2021 og PL starter d. 24. august 2021.

Det vil altså sige at det er lykkedes at få placeret OL og PL på samme tidspunkt af året som oprindeligt planlagt, blot et år senere. Det er en ganske tilfredsstillende løsning.
De præcise datoer for triatlonkonkurrencerne er endnu ikke på plads.

Triatlon Danmark ser frem til det forsatte samarbejde med Team Danmark og vores atleter frem mod OL Tokyo 2020 – nu afholdt i 2021

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Lea Hoffmann

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Mens der de seneste 20 år er blevet undersøgt en masse om doping i elitesporten, er der stadig mange ubesvarede spørgsmål om doping i breddeidrætten. Derfor sættes der nu fokus på området gennem en undersøgelse, der er den hidtil største af sin slags – og jeres foreninger kan hjælpe med at gøre os alle klogere.