OL og PL i Tokyo bliver uden deltagelse af danske triatleter

jul 21, 2021

Kvalifikationsperioden til de Olympiske Lege og Paralympiske Lege i Tokyo har været lang, rigtig lang. Helt præcist 3 år og 1 måned kom der til at gå fra kvalifikationsperiodens start i maj 2018 til det sidste kvalifikationsstævne i juni 2021 efter en midtvejspause pga COVID. 

I løbet af denne periode ændrede de danske kvalifikationsmuligheder sig mange gange undervejs. 

Fra en lovende start på Mixed Relay kvalifikationen med Sif Madsen, Anne Holm, Alberte Kjær, Emil Holm, Andreas Schilling , til at vi desværre måtte sætte den på stand-by halvvejs pga skader mm, til at vi fik endnu en chance pga udsættelsen af OL. I sidste ende var vi tæt på med en 5. plads ved kvalifikationsstævnet i Lissabon hvor top-3 kvalificerede sig direkte til OL, med Alberte, Emil Holm, Sif Madsen og Henrik Klemmensen og Anne Holm som reserve. 

I den individuelle kvalifikation havde Andreas Schilling kvalificeret en nationsplads til Danmark, men Andreas valgte at indstille karrieren med udsættelsen af OL med 1år og det lykkedes ikke at få en anden herre med i stedet for Andreas.

Alberte Kjær Pedersen var igennem en stor operation i 2019 og først i den allersidste del af OL-kvalifikationen kunne hun begynde at score point og det gjorde hun på fornemmeste vis med først to top-10 placeringer i World Cups og så en helt fantastisk sejr i World Cup Huatulco til at slutte af på. Med disse flotte resultater i relativt få stævner rykkede Alberte helt op som 2. OL-reserve på ranglisten, men i denne weekend stod det klart at der ikke var kommet afbud, så det bliver desværre ikke en OL-deltagelse for Alberte i denne omgang.

Sebastian Engwald Jensen og Hávard Vatnhamar var de to danske paratriatleter der deltog i PL-kvalifikationen – begge i klassen PTS4. Hávard skiftede halvvejs over til løb og han skal deltage ved PL i Tokyo for Færøerne! 

Sebastian lå længe så godt til på PL-ranglisten at en PL-billet så ud til at være mulig at få fat i. Men i den sidste del af kvalifikationen manglede der lige det sidste og Sebastian var 2 pladser fra en PL-deltagelse. 

Alt i alt har vores triatleter altså været ret tæt på OL- og PL-kvalifikation, men vi får desværre ingen afsted til Tokyo når OL starter på fredag d. 23. juli med åbningsceremoni og PL starter 24. august. 
Det er første gang siden triatlon kom på det olympiske program i 2000, at Danmark ikke har triatleter med ved OL, men vi kommer stærkt igen om bare 3 år når der er OL i Paris!

Selvom triatlonkonkurrencerne bliver uden dansk deltagelse, så håber vi at vi får nogle gode og spændende konkurrencer at se fra Tokyo, hvor det også bliver spændende at se Mixed Relay på det olympiske program for første gang!

 

OL/PL program triatlon:

26.juli OL herrer 6.30 🇯🇵-tid 

27.juli OL damer 6.30 🇯🇵-tid

31.juli OL mixed relay 7.30 🇯🇵-tid 

28.august PL 6.30-11.00 🇯🇵-tid 

29.august PL 6.30-11.00 🇯🇵-tid 

Japan er 7 timer foran, så skal man se konkurrencerne live vil det blive fra ca. midnat og et par timer frem.

 

Se startlister til OL her: https://triathlon.org/events/start_lists/2020_tokyo_olympic_games 

 

SE ANDRE NYHEDER

Dommeruddannelse 2021

Dommeruddannelse 2021

Har du lyst til at være dommer til triatlonstævner? Så tilmeld dig Triatlon Danmarks dommeruddannelse den 8. august 2021. Læs mere ….

Verdens bedste søndagskontor

Verdens bedste søndagskontor

Jeg kalder pladsen bagpå for ”verdens bedste søndagskontor”, for man sidder fantastisk, har et suverænt overblik over atleterne, sådan beskriver Henrik Hansen det at sidde bag på motorcyklen som dommer til stævner i ind-og udland. Læs mere …