VM i Vintertriatlon 2019

Feb 15, 2019


Jens Hovgård Christiansen forsvarede de danske farver ved VM i Vintertriatlon i Asiago, Italien. 

I forrige weekend blev der afviklet VM i Vintertriatlon i Italienske Asiago – Team Age Group Denmark var repræsenteret ved en enkelt atlet – Jens Hovgård Christiansen (Glostrup Triatlon Klub) var afsted til VM i Vintertriatlon for tredje gang. Nedenfor kan du læse Jens’ egen beretning samt se nogle gode billeder.

World Championship Winter triathlon 2019 – Asiago,Italy

DK var det mindste team der stillede til start, men dannebrog var med og blev vist frem.

Jeg havde ikke lige set hjemmefra at jeg skulle blive nr. 25 i min AG, det var skuffende for mig da jeg tidligere år har hjemtaget en 9. samt en 4. plads. Jeg havde derfor håbet på top 5-10.
Jeg havde i over 2 mdr. specialtrænet specielt til dette stævne, med ugentlig kørsel til Gøteborg for at skitræne indendørs (600 km frem og tilbage) og cykling stort set hver dag mm.

Til selve konkurrencen kæmpede jeg med flere udfordringer, såsom en skistøvle, der gik i stykker lige da jeg kom på løjpen samt forkert voks på skiene fra den lokale shop – det kostede alt, så her var jeg lige ved at hoppe ud af løbet, men gode supportere fik mig rundt .
At jeg også blev sat på MTB, var mere skuffende for mig, jeg var åbenbart en kylling på de isede bjergsider som var hårde i år – kunne godt se de andre skulle hurtigt hjem😄.
Løbet var som forventet for mig, jeg vidste godt jeg ville være bagud specielt på grund af de 1400 højdemeter inden vi kom på cyklen – når man starter i sprint i denne højde kommer lungerne ud af munden flere gange og man har en nær døds oplevelse 😉

Vintertriatlon overrasker altid; -højder, kulde, ski, skiwax, dyb sne, is osv., men vil man noget intensivt og hårdt sammen med en masse sportstosser der bliver sendt af sted i en stor klump, så er det vintertriatlon.

Det var mit 3. VM og alle gange har været en fed oplevelse så jeg er med en anden gang igen.

Ruterne til VM er altid sat op med hårde stigninger, højdemeter og sne og kulde – skiløbet betyder alt, da de fleste deltagere er superdygtige løbere og cykelryttere så der er garanti for høj puls og benhård kamp for podieplaceringerne.

Konkurrencen fra de andre lande er meget hård og særligt Rusland skiller sig ud, men håber snart at nogen af de stærke atleter vi har i DK kommer med og får Danmark på podiet.

 

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)
Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)
Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)
Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)
Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Fælles Zwift-træning

Med COVID-19-restriktioner og vinterens komme kan det være svært at få lavet den træning, som man gerne vil i sin lokale triatlonklub. Men det er der råd for nu. KTK86 åbner de virtuelle døre på vid gab og inviterer alle klubmedlemmer, der har lyst, til at deltage i cykeltræning på Zwift. Læs mere …