Ungdoms-OL kvalifikation i Banyoles

jul 4, 2018


Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Dansk Triatlon Forbund

6 danske ungdomstriatleter er på plads i spanske Banyoles, hvor der på lørdag køres kvalifikationsstævne til Ungdoms OL, der afholdes i Buenos Aires i oktober måned.

Valdemar Solok (KTK86) og Mads Frederik Jul Eilersen (Ganløse Tri-Center) er de to danske drenge vi har til start. Sif Bendix Madsen (KTK86), Anastacia Damm (Kolding Triathlon Klub), Mia Krüger (Ganløse Tri-Center) og Beathe Gejl (Aarhus 1900 Triathlon) udgør den danske pigetrup.
Ungdomslandstræner Rasmus Stubager holder styr på flokken!

Distancen der konkurreres på er sprintdistancen 750m svømning – 20km cykling – 5km løb. Ved dette europæiske kvalifikationsstævne konkurreres der om 12 nationspladser (12 piger / 12 drenge) til Buenos Aires, og en nation kan maksimalt kvalificere 1 pige og 1 dreng.
Der er 70 piger og 70 drenge på startlisterne.
Der har ligeledes været kvalifikationsstævner på de andre kontinenter, hvor der på samme måde har været nationspladser på spil.
I alt skal der findes 29 piger og 29 drenge der skal til Argentina i oktober måned.

Det individuelle kvalifikationsrace køres på lørdag. Om søndagen skal 4 af vores atleter i aktion igen. Denne gang gælder det mixed relay, men her er der dog ikke nogen kvalifikation på spil. Men erfaringen i mixed relay er også værdifuld – især fordi mixed relay som bekendt er kommet på OL-programmet i Tokyo 2020.
Mixed relay køres som nationshold med 2 piger og 2 drenge i rækkefølgen pige, dreng, pige, dreng.
Hver atleter skal gennemføre en kortere triatlon på distancen 250m svømning 6,6km cykling, 1,5km løb.

Se mere om stævnet her

Se startlisterne her

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

15 nyuddannede trænere til klubberne

I den netop overståede weekend kom der endnu et hold dygtige trænere ud fra DTRIF’s Træneruddannelse. 15 nyuddannede trænere har igennem de seneste 2 weekender gennemgået Niveau 1 af træneruddannelsen.

Pro-Licens 2019

Skal du køre pro/elite stævner i 2019 så læs mere her – og husk at ansøge om pro-licens inden 20. december 2018.