Udbredelse af triatlon sporten

feb 7, 2019


Måske har du allerede hørt den gode nyhed – ellers kan du læse den her…

Fra Nordea-fonden har vi nemlig fået 1.980.000 kr. i støtte til at udbrede triatlonsporten i Danmark og få flere både børn og voksne til at få øjnene op for, hvad triatlon er og kan – og ikke mindst give dem lyst til at prøve kræfter med sporten.

Som I ved, er triatlon jo ikke bare ekstreme udfordringer, adskillige træningstimer og manglende tid til familie og venner. Sporten byder på meget mere og andet end det. Først og fremmest er det en fantastisk, sjov og alsidig motionsform, der kan dyrkes på mange forskellige niveauer og lige præcis i det omfang og i de sociale fællesskaber, der passer den enkelte bedst.

Det nye projekt, der skal udbrede triatlonsporten, er netop skudt i gang og løber frem til udgangen af 2021.

Et fælles projekt for klubber og forbund

Formålet med det nye projekt er at få flere både børn og voksne ind i sporten – til gavn for både de nye og nuværende udøvere, klubberne samt triatlonsporten generelt. Samtidig skal de tiltag, der oprettes gennem projektperioden, forankres, så de kan fortsætte efterfølgende og give værdi til klubberne.

Projektet, som jer i klubberne og vi i forbundet vil arbejde tæt sammen omkring, har fokus på fire målgrupper:

  1. Familier
  2. Voksne begyndere
  3. Voksne, der selvtræner
  4. Børn og unge

Flere klubber har allerede meldt sig på banen for at være med i indsatsen for en eller flere af de udvalgte målgrupper. Synes du også, at projektet lyder interessant, kan du enten tage fat i din formand/bestyrelse i klubben for at høre nærmere eller kontakte udviklingskonsulent Louise Rohr på tlf. 26 71 50 73 eller e-mail: louise.rohr@triatlon.dk.

Du kan også læse mere om projektet samt finde konceptbeskrivelser for de forskellige målgrupper her.

Vi glæder os til at vise og fortælle hele Danmark, at triatlon er for alle! 😊

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)
Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Summer Camp 2021 tilmelding åbner 17 april

Den. 17. april åbner tilmeldingen til Sommer Camp 2021 for ungdomstriatleter. Så kan du tænke dig en aktiv ferie med den sport du elsker, så er Sommer Camp 2021 noget for dig! Læs mere …

Triatlon Danmark præsenterer ny talent- og elitestrategi

For at sikre, at Danmark også i fremtiden kan konkurrere i verdenseliten inden for både olympisk triatlon og langdistancetriatlon, har Triatlon Danmark med input fra og i kontinuerlig dialog med vores klubber udarbejdet en talent- og elitestrategi for perioden 2021-28. Læs mere …