Summer Camp 2020

jul 9, 2020


Gruppefoto Summer Camp 2020 (Foto: Triatlon Danmark)

Gruppefoto fra Summer Camp (Foto: Triatlon Danmark)

Det var en kæmpe fornøjelse at afholde Triatlon Summer Camp i uge 27 på Hald Ege Efterskole. På campen deltog 40 friske unge i alderen 11 til 19 år fra 11 forskellige triatlonklubber fra hele landet og 10 trænere og ledere.

Det er første gang, at Hald Ege Efterskole benyttes til Summer Camp, men ligesom på Glamsdalens Idrætsefterskole har Hald Ege Efterskole også en triatlonlinje, og den skønne natur omkring Viborg gav virkelig nogle fede træningsmuligheder, der bl.a. bød på med kuperet cykel- og løbeterræn i Dollerup Bakker og åbenvandsvømning i Hald Sø.

Deltagerne til årets Summer Camp bestod både af begyndere og erfarne triatleter fra ungdomslandsholdet. Derfor var alle træninger enten niveau- eller aldersopdelt, så alle uanset niveau og erfaring kunne være med og blev udfordret teknisk og fysisk.

Socialt fællesskab og god energi
Ud over træningen er det sociale fællesskab en stor del af campen, og det betyder rigtig meget, at der på tværs af klubberne er et godt fællesskab – både for de unge og for ungdomstrænere. Det er derfor fantastisk at mærke, hvordan de unge omgås hinanden, er betænksomme, hjælpsomme og kommer med positiv og god energi. Det gælder både i træningen, i fritiden og til Summer Camp Champ – en holdkonkurrence, der foregår hele ugen, og hvor der konkurreres i alt lige fra Vandmelonskunst til MGP og Mix Relay.

Summer Camp Champ konkurrence (Foto: Triatlon Danmark)

Summer Camp Champ-konkurrence, hvor man skal slippe et æg så højt oppe fra på stigen uden det går i stykker, når det lander. (Foto: Triatlon Danmark)

Der skal i den forbindelse lyde endnu et stort tillykke til hold 3 bestående af Albert Frydensberg, Ganløse tri-Center, Nynne jakobsen, SHS Stevns TRI, Lucas Kureishi, OTK og Mikkel Krohn Olsen, Karlslunde Tri, som blev Summer Camp Champs 2020.

”Jeg synes det er megafedt, at man kan komme på en triatlon træningscamp, og så er det en virkelig fed social tur med unge fra hele landet, hvor vi er venner og ikke konkurrenter. Det er også med til, at man glæder sig ekstra til konkurrencerne i løbet af sæsonen, fordi man har fået masse nye venner.”
Gustav Røn-Buskov – Aarhus 1900 tri

Hvert år er der elitetriatleter med som trænere for de unge. Vi kan se, at det betyder rigtigt meget for de unge triatleter, at eliten er repræsenteret på campen. Det giver de unge nogle, de kan se op til og ikke mindst lære af. I Triatlon Danmark er vi er utroligt stolte af, at vi har en elite, som i den grad giver noget tilbage til sporten, og som er gode forbilleder for de unge.

Derudover glæder vi os over, at både de unge og trænerne på campen bliver en del af et triatlonnetværk, hvor man, uanset om man er ung, træner eller forbundsansat, føler sig en del af noget mere og større.

”Det er utroligt givende at være med som træner, idet man både får og giver inspiration trænerne imellem. Derudover kommer man virkelig ind på livet af de unge, og man er med dem både i de gode og mere udfordrende stunder, hvor de virkelig kommer til at arbejde med dem selv.”
Simone Jacobsen – OTK/Fredericia TT

Sidder du tilbage efter at have læst dette og tænker ”Summer Camp lyder megasjovt. Det kunne jeg godt tænke mig at være med til”, så afholdes der camp igen den 2-4. oktober. Læs mere og tilmeld dig her.

Rigtig god sommer.

Aftenhygge ved bålet med skumfiduser. Foto: Triatlon Danmark

Aftenhygge ved bålet med skumfiduser. (Foto: Triatlon Danmark)

Rasmus Stubager stopper efter OL

Efter 8 år i Triatlon Danmark har Rasmus Stubager valgt at søge nye græsgange og stopper derfor som landstræner efter det kommende OL.

18 spørgsmål og svar om corona-restriktionerne

Hvad er et coronapas, skal trænerne vise det for at kunne træne, hvad er det nu forsamlingsforbuddet er for hhv. indendørs- og udendørs idræt? Find svarene på det og endnu mere her …